מריו דראגי<br>
מריו דראגי

בית ההשקעות הלמן-אלדובי אומרים בצהריים בסקירת מסחר כי "הבנק המרכזי האירופאי ויוון יעשו מאמצים אדירים על מנת למנוע את יציאתה של יוון מגוש האירו". הכלכלנים מציינים כי שוקי המניות רושמים היום ירידות חדות לאור הסכנה הממשית מפני יציאתה של יוון את גוש האירו. במסגרת השיחות האחרונות בין יוון לנושיה, לא הצליחו הצדדים להגיע להסכמה.

 

"כתוצאה מכך, מדדי המניות באירופה רושמים ירידות חדות של 2% כאשר התשואה של אג"ח גרמניה, רושמת ירידות בתשואה. זאת לאור מעבר לנכס חסר סיכון והתשואות של מדינות הפריפריה: ספרד, איטליה ופורטוגל רושמות עליית תשואות", הוסיפו.

 

עמית רוזנצוויג, מנהל השקעות בכיר בהלמן-אלדובי, מעריך כי "לאור המהלך המוניטרי האדיר של הבנק המרכזי האירופאי לייצר תחושת יציבות כלכלית וצמיחה בגוש האירו, שני הצדדים יעשו מאמצים אדירים על מנת לדחות את הקץ ולמנוע את יציאתה של יוון את גוש האירו".

 

עוד ציינו בבית ההשקעות כי "בארץ אמור היום להתפרסם מדד המחירים לצרכן לחודש מאי כאשר הצפי הינו למדד של 0.2%. במידה והמדד יהיה בצפי או נמוך מכך, לאור המשך התחזקות השקל מול סל המטבעות, בנק ישראל יהיה חייב לאותת לשוק על המשך מדיניות מוניטרית מרחיבה לשמירה על היצוא והצמיחה במשק המקומי. להערכתנו, כל עוד הריביות בטווח הקצר נמוכות ואפסיות הכספים ימשיכו להיות מוסטים לכיוון מניות ואפיק קונצרנים במיוחד לאור המרווחים החדים שנפתחו באפיק הקונצרני".

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש