המסחר בוול סטריט נסגר בעליות שערים קלות, כאשר המשקיעים הגיבו למספר נתוני מאקרו, ביניהם סקר ה-ADP ודוח מלאי הנפט הגולמי. באירופה נסגר המסחר במגמה חיובית.

 

מדד ה-S&P עלה ב-0.21% ל-2,114.11. מדד הנאסדק עולה ב-0.45% ל-5,099.23 והדאו עולה ב-0.36% ל-18,076.27.

 

לא נרשמה התאוששות מהריה בפעליות הכלכלית בארה"ב לאחר הרבעון הראשון הפושר, כך עולה מספר הבז’ שמפרסם הערב הבנק המרכזי בארה"ב. הצמיחה הייתה מעורבת יותר במאי מאשר שהייתה בדוח הקודם עבור חודש מרץ. התנאים היו מגוונים הרבה יותר בדוח האחרון, הסוקר את הפעילות הכלכלית עד ה-22 במאי.

 

שבעה מחוזות דיווחו על צמיחה ’מתונה’ או ’צנועה’ במאי, אמרו בפד. צמיחה ’מועטה’ נרשמה בקליבלנד וקנזס סיטי, צמיחה ’מעורבת’ נרשמה בבוסטון, צמיחה ’יציבה’ נרשמה באטלנטה, וצמיחה ’מאטה מעט’ בדאלאס.

 

פעילות הגז והנפט המשיכה לרדת במרבית המחוזות. מחוזות רבים אמרו כי הדולר החזק מדכא את הייצור, אך גם לוחץ על הייצוא ועל השקעות ההון. פעילות בניית הבתים הייתה ’שטוחה ומעלה’ ברוב המחוזות, נאמר בדוח.

 

חוזים עתידיים על נפט ירדו מתחת ל-60 דולר ונסגרו בשפל של כמעט שבוע. הסוחרים צופים כי מדינות אופ"ק יותירו את רמות התפוקה ללא שינוי, למרות שאיראן עשויה להגביר את התפוקה בקרוב וכי התפוקה בארה"ב נותרה גבוהה.

 

הנפט איבד 1.62 דולר, או 2.6%, ונסגר במחיר של 59.64 דולר לחבית בניו יורק.

 

חוזים עתידיים על זהב ירדו הערב, כאשר המחירים נסגרו ברמה הנמוכה ביותר מזה יותר משלושה שבועות. העליות במניות על רקע עלייה במספר המשרות במגזר הפרטי תרמו לירידות במחירי הזהב.

 

הזהב נסגר במחיר של 1,184.90 דולר לאונקיה בניו יורק, ירידה של 0.8%, או 9.5 דולר. מדובר במחיר הסגירה הנמוך ביותר עבור החוזה הפעלי ביותר מאז ה-11 במאי.

 

מנהל המידע של סוכנות האנרגיה בארה"ב דיווח על ירידה של 1.9 מיליון חביות במלאי הנפט הגולמי בארה"ב בשבוע שהסתיים ב-29 במאי. צפי האנליסטים שנסקרו על ידי פלאטס צפו ירידה של 2.4 מיליון חביות, בעוד שמכון הדלק האמריקני צפה עלייה של 1.8 מיליון חביות. מלאי הבנזין ירד ב-300 אלף בחיות, בעוד שמלאי המזוקקים קפץ ב-3.8 מיליון חביות.

 

על פי סקר ה-ADP, בחודש מאי נוספו 201 אלף משרות חדשות למגזר הפרטי בארה"ב - התוספת הגדולה ביותר מזה 4 חודשים. הנתון זהה למדי לקונצנזוס האנליסטים, שצפה תוספת של 200 אלף משרות למגזר הפרטי האמריקני בחודש שחלף, לעומת תוספת של 169 אלף שנרשמה בחודש אפריל - נתון שתוקן בינתיים מטה לרמה של 165 אלף.

 

הנתונים משמשים כמדד מוקדם לקראת פרסום דוח התעסוקה הכולל של ארה"ב ביום ו’ הקרוב, שיכלול בנוסף למגזר הפרטי גם משרות ממשלתיות. כלכלנים שענו על סקר MarketWatch מצפים שהדו"ח של הממשלה האמריקנית יראה שההעסקה עלתה ב-210 אלף מקומות עבודה בחודש שעבר, בהשוואה לגידול של 223 אלף מקומות עבודה בחודש אפריל.

 

הגירעון המסחרי של ארה"ב התכווץ ב-19.2% בחודש אפריל 2015, לאחר שהגיע לשיא של שבע שנים בחודש מרץ בתמיכת תנופה עוצמתית שנגרמה במידה רבה על ידי סיום שביתת עובדי הנמלים במדינה שהחל בראשית השנה.

 

אם נתעלם מסכסוכי העבודה, תמונת הסחר לטווח הארוך בארה"ב השתנתה מעט. הגירעון המסחרי בארה"ב ירד לרמה מתואמת עונתית של 40.9 מיליארד דולר בחודש אפריל לעומת שיעור מתוקן של 50.6 מיליארד בחודש הקודם, כך הודיע היום (ד’) משרד המסחר האמריקני.

 

כלכלנים שנסקרו על ידי MarketWatch צפו גירעון של 43.5 מליארד דולרים. פער הסחר הקטן יותר מהצפוי עשוי לתת דחיפה לתוצר המקומי הגולמי בארה"ב ברבעון השני, שכן גירעון נמוך מוסיף לצמיחת ארה"ב.

 

עוד עולה מהנתונים כי היצוא עלה ב-1% לכ-190 מיליארד דולר, הרמה הגבוהה ביותר מתחילת שנת 2015. מנגד, היבוא צנח 3.3% לרמה של 230.8 מיליארד. היבוא זינק בחודש מרץ ונסוג באפריל בעיקר בגלל חידוש העבודה בנמלי מפתח בחוף המערבי שהעבירו ערימות של סחורות זרות שישבו על הרציפים לאחר עיכובים ממושכים. הגירעון המסחרי עמד בממוצע על 42.9 מיליארד דולר בשלושת החודשים פברואר-אפריל, ירידה קלה לעומת 43.4 מיליארד בתקופה המקבילה אשתקד.

 

הבנק המרכזי האירופי הותיר היום כצפוי את הריבית בגוש האירו ללא שינוי. במקביל, הבנק האירופי נעשה יותר אופטימי בתחזית האינפלציה שלו לשנת 2015, עם העלאת התחזיות ל-0.3% בשנת 2015, לעומת התחזית במרץ שצפתה קריאה שטוחה. תחזית האינפלציה ל-2016 נותרה ללא שינוי ברמה של 1.5%, ואילו ב-2017 צופים ב-ECB אינפלציה של 1.8%, בקנה אחד עם התחזית הקודמת.

 

"צעדי המדיניות המוניטריים שלנו תרמו להקלה רחבה בתנאים הפיננסיים, להתאוששות בציפיות לאינפלציה ולתנאי אשראי נוחים יותר לחברות ולמשקי הבית", אמר נשיא הבנק המרכזי מריו דראגי במסיבת העיתונאים בעקבות החלטת הריבית של הבנק.

 

ה-PMI של השירותים ירד בחודש מאי 2015 לרמה של 56.2. קונצנזוס האנליסטים צפה גידול קל במדד לרמה של 56.5 לעומת נתון של 56.4 שנרשם באפריל.

 

ה-ISM הלא-יצרני לחודש מאי ירד לשיעור של 55.7, המייצג צמיחה מתמשכת במגזר הלא-יצרני בארה"ב - אם כי בקצב איטי יותר. לעומת זאת, קונצנזוס האנליסטים צפה ירידה מתונה יותר לרמה של 57 לעומת 57.8 בחודש אפריל. מדד הפעילות העסקית ירד ל-59.5 לעומת 61.6 באפריל.

 

בהנהלת טבע לא מתרגשים כנראה מהמכתב האחרון שפרסם יו"ר מיילן רוברט קורי ומתכוונים להמשיך את רכישת מניות מיילן בהיקפים של יותר ממיליארד דולר - כך עולה מדיווח בסוכנות רויטרס. לפי הדיווח (על-פי "מקורות הקרובים לנושא") הנהלת טבע מעוניינת להגיע להחזקה של כ-4.6% ממניות מיילן, מהלך שיאפשר לה לאתגר את החברה בבית המשפט בהולנד או ארה"ב, במידת הצורך.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש