קבוצת שטראוס פרסמה היום (ה’) את תוצאותיה לרבעון הראשון לשנת 2015. ערן יונגר, אנליסט בכיר במיטב דש ברוקראז’, התייחס לדוחות החברה והותיר המלצת "תשואת שוק" במחיר יעד של 67 שקל למניה, לעומת מחיר שוק של 65.8 שקל.
"שטראוס רשמה, כצפוי, תוצאות חלשות מתוצאות אשתקד, אך היא מצליחה לשמור על שיעור רווחיות דומה", אמר יונגר. "חולשת מטבעות, חולשה בישראל ושינויים בפעילות המים מביאים לירידה במכירות. ברבעונים הבאים החברה תצטרך לנצל את הירידה במחירי חומרי הגלם ובמחירי האנרגיה כדי להתמודד עם שחיקה בכוח הקניה של הצרכנים במדינות בריה"מ ותפעל לשיפור הרווחיות".
בשורה התחתונה אמרו בבית ההשקעות כי "החברה מציגה ירידה בתוצאות אך שמירה על רווחיות גבוהה. לחברה שנה מאתגרת בפעילות בישראל ומבחינת מטבעות בפעילות בתחום הקפה, אולם, כפי שכתבנו בעבר, מחירי חומרי הגלם שנשחקו בעשרות אחוזים בחצי השנה האחרונה עשויים לתמוך בשמירה על רווחיות גבוהה גם בשנה מאתגרת זו".