קרנית פלוג<br>קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל
קרנית פלוג קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל

אייל כהן, מנכ"ל חברת שיא קפיטל, אומר הבוקר (ב’) כי "השוק מצפה היום להורדת ריבית בארץ. הימנעות של בנק ישראל מצעד זה תוביל להיחלשות מהותית של הדולר מול השקל ולפגיעה נוספת בכלכלה הישראלית. אנו סבורים כי הנזק של הורדת ריבית נוספת בישראל הוא שולי בלבד, לעומת יתרונה של הורדה זו אל מול הספקולנטים הפועלים בשוק המט"ח בארץ ופוגעים מהותית בכלכלה הישראלית. הורדת ריבית היום היא מחויבת המציאות והימנעות מצעד זה תוביל לפגיעה נוספת בכלכלה".

 

כהן מוסיף כי "הדולר הבוקר נסחר ברמה של 3.8880 – 3.8910 שקל לדולר. ביום שישי פורסם מדד המחירים לצרכן בארה"ב אשר היה מעל לצפי. נתון זה חיזק את הדולר בעולם בכ-1.35% - מ-1.115 ל-1.1 דולר לאירו. בארץ גם התחזק הדולר, אולם שוב, כפי שנראה בתקופה האחרונה, התחזקות הדולר בעולם לא הובילה להתחזקות הולמת של הדולר בארץ. הדולר עלה מרמה של 3.86 אל רמה של 3.89 שקל לדולר – עליה של 0.7% בלבד. הספקולנטים אינם נותנים לדולר להתנהג מול השקל בהתאם להתחזקותו בעולם, כאשר מנגד, אם נחלש הדולר בעולם, הוא נחלש בעוצמה חזקה יותר בארץ".

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש