הצמיחה הכלכלית בארה"ב עשויה להיות בכיוון של האטה, על אף שגוש האירו נותר על המסלול לצמיחה, על פי מדדים מובילים שפורסמו היום (ג’) על ידי OECD, הארגון לשיתוף פעולה כלכלי ולפיתוח.

 

גוף המחקר המבוסס בפריז מסר בנוסף כי מדדיו לפעילות כלכלית עתידית - המבוססים על מידע זמין לחודש מרץ - מצביעים גם על האטה בקנדה, בסין, בברזיל וברוסיה.

 

לכלכלת ארה"ב הייתה התחלה גרועה לשנה, כאשר גדלה רק ב-0.2% בחישוב שנתי. כלכלנים מאמינים שמרבית החולשה בשוק האמריקני נבעה ממזג אוויר גרוע, וכי הצמיחה תחזור לרמות של 2014 בהמשך השנה.

 

עם זאת, המדד של ה- OECD לפעילות עתידית מצביע על כך שזה עשוי לא להיות המקרה: המדד המוביל של הארגון לארה"ב נפל בכל אחד משלושת החודשים הראשונים של השנה ועומד כיום על 99.6, לעומת 101.1 בחודש דצמבר.

 

קריאה של 100.0 מציינת שהכלכלה תצמח בשיעור מגמת הצמיחה, או בממוצע בעשורים האחרונים, אם כי שיעור המגמה משתנה בין המדינות, ולכלכלות מתפתחות יש בדרך כלל שיעור גבוה יותר מאשר המפותחות. "סימנים של מומנטום להאטת הצמיחה הם מתעוררים בארצות הברית, אם כי הם עשויים לשקף גורמים חולפים", אמרו ב- OECD.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש