הלמן-אלדובי אומרים בסקירה השבועית כי "בהחלטת הריבית הקרובה, בנק ישראל יותיר את הריבית ללא שינוי". להערכת כלכלני בית ההשקעות, במידה שנתון המכירות הקמעונאיות בארה"ב ימשיך לעלות, האינפלציה בארה"ב תעלה - וישנה סבירות גבוהה שהפד יעלה את הריבית.

 

מעיקרי הסקירה עולה כי "לקראת סוף השבוע מדדי העולם עברו להיסחר במגמה שלילית לאור חדשות מיוון כי יתכן והיא לא תעמוד בהחזר ההלוואה שניתנה לה ע"י קרן המטבע. חששות אלה העלו בחזרה את ההשערה כי יוון עלולה לפרוש מגוש האירו והגבירו את עצבנות המשקיעים בשווקים האירופאיים ובכלל. אנו מעריכים כי שוקי המניות בעולם ימשיכו להיות חיוביים בשל הריבית הנמוכה, אבל לנוכח רמות השערים הגבוהות, עצבנות ומימוש רווחים בהחלט אפשריים בטווח הקרוב.

 

"בארה"ב, נתון המכירות הקמעונאיות חזר לעלות לאחר 3 חודשים של ירידה בצריכה. נתון זה מחזק את ההשערה כי עונת החורף הקשה השפיעה לשלילה על הצריכה הפרטית במדינה. הנתון הינו חיובי לכלכלה האמריקאית מאחר והצריכה הפרטית מהווה כ-2/3 מהתוצר שלה, במידה ונוסיף לראות עליות במדד זה יתכן והאינפלציה במדינה תעלה ותחזק את הסבירות להעלאת ריבית ע"י הפד.

 

"באירופה, אגרות החוב של גרמניה הגיעו לשפל לאור ההרחבה הכמותית שמבצע הבנק המרכזי האירופאי. ירידת תשואות האג"ח הגרמני עשויה להוביל להסטת כספים מהשוק האירופאי לשוק האג"ח האמריקאי ולירידת תשואות בארה"ב. סביר כי שוק האג"ח ימשיך להנות מהריבית הנמוכה בעולם והרחבות הכמותיות בטווח הקצר.

 

"בארץ, מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.3% בתמיכה של עליית מחיר הדלק והתוצר המקומי צמח ב-7% ברבעון הרביעי של שנת 2014. נתונים אלה מאפשרים לבנק ישראל תקופת רגיעה על מנת לבחון את המצב במשק ואת השפעת הורדת הריבית האחרונה. להערכתנו, בהחלטה הקרובה בנק ישראל יותיר את הריבית ללא שינוי", סיכמו בהלמן אלדובי את הסקירה השבועית.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש