ענקית המשלוחים FedEx וחברת TNT Express הודיעו על חתימת הסכם מותנה המתייחס להמלצה להצעת רכש של פדקס במזומן של כל המניות המונפקות של TNT Express במחיר של 8 אירו למניה בעסקה המעריכה את שוויה של TNT Express ב-4.4 מיליארד אירו (4.8 מיליארד דולר).

 

העסקה המוצעת מתארת את רכישת מניות TNT Express על-ידי פדקס בהצעת רכש ציבורית מומלצת. המחיר למניה בהצעת הרכש מייצג שווי שוק עבור 100% של TNT Express, על בסיס מספר מניות מדולל במלואו, של 4.4 מיליארד אירו (4.8 מיליארד דולר).

 

מחיר ההצעה מייצג פרמיה של 33% מעל מחיר הסגירה של מניית TNT Express ב-2 באפריל 2015 ופרמיה של 42% מעל המחיר המשוקלל הממוצע של מניית TNT Express בשלושת החודשים הקלנדריים האחרונים, שהינו 5.63 אירו למניה (6.14 דולר). מחיר ההצעה הינו עם דיבידנד למעט הדיבידנד האחרון של TNT Express לשנת 2014 בסך 0.08 אירו.

 

פדקס מתכוונת לממן את הצעת הרכישה ע"י שימוש במזומנים הקיימים בחברה ובאמצעות הסדרי חוב קיימים וחדשים. העסקה המוצעת אינה תלויה ביכולת להשיג מימון כלשהן. שווי השוק של פדקס הוא 47 מיליארד דולר, דירוג ההשקעות שלה איתן ויש לה שפע של משאבים נזילים.

 

פרדריק וו. סמית’, יו"ר ומנכ"ל פדקס, אמר, "אנו מאמינים שרכישה אסטרטגית זו תוסיף ערך משמעותי לבעלי המניות, העובדים והלקוחות של פדקס ברחבי העולם. עסקה זו מאפשרת לנו להרחיב במהירות את סל פתרונות השינוע הבינלאומיים שלנו ולנצל את המגמות בשוק, במיוחד הצמיחה המתמשכת של הסחר האלקטרוני העולמי כדי למצב את פדקס בעמדה מצוינת לצמיחה רווחית בטווח לאורך זמן".

 

טקס גאנינג, מנכ"ל TNT Express, אמר: "הצעת רכש זו מגיעה בתקופה של שינויים חשובים ב- TNT Express ובדיוק כאשר היינו ערוכים להתחיל בביצוע האסטרטגיה העצמאית שגיבשנו. למרות שלא חיפשנו הצעת רכש, אנו מאמינים בכל ליבנו שהצעתה של פדקס היא חדשות טובות לכל בעלי המניות העובדים והלקוחות שלנו, הן מנקודת מבט פיננסית והן מבחינות לא פיננסיות. אנשינו ולקוחותינו יכולים להפיק תועלת מהכיסוי העולמי הנרחב שיש לנו היום. ההצעה של פדקס מאפשרת לבעלי המניות שלנו לנו להפיק תועלת כבר היום ו אשר בנסיבות אחרות היו משיגים רק בטווח הרחוק יותר".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש