במחלקת המחקר של בית ההשקעות יוטרייד ממליצים להיחשף בשורט לשוק האוסטרלי וגם לדולר האוסטרלי. ביוטרייד מעריכים כי השוק האוסטרלי ימשיך להפגין חולשה לעומת שווקים אחרים בשל ההטיה שלו באופן מובהק למחיר הסחורות.
ירידה מתמשכת במחיר הסחורות כשבראשן אנרגיה ומתכות יובילו לירידה מתמשכת ברווחיות של חברות מרכזיות בשוק האוסטרלי כדוגמת ענקיות הכרייה ריו טינטו ן-BHP בילטון, שסובלות במובהק מירידה במחיר הברזל לשפל של 7 שנים בסוף השבוע האחרון כשעל פי החוזים העתידיים על הברזל, מחיר המתכת הזו טרם מצא תחתית.
מדד ה-200S&P/ASX ירד בתחילת השבוע ב-1.25% לרמה של 5846 נקודות, בטווח הבינוני, נראה כי הוא עשוי לרדת עד רמת התמיכה ב-5300 נקודות, רמת שפל של ה-3 חודשים האחרונים. לפי שעה נראה כי גם הדולר האוסטרלי הנחלש מול סל המטבעות וגם ירידה במחירי הסחורות פועלת בתנועת מלקחיים וחותכת את הרווחים של החברות המובילות באוסטרליה שהרווחיות שלהן נגזרת ממחיר הסחורות ושער המטבע האוסטרלי.
גורם נוסף להיחלשות זמנית של הדולר האוסטרלי בתחילת השבוע הנוכחי הוא ויתור של שברון על חלקה בחברת הדלק האוסטרלי קלטקס. הוויתור של שברון על 50% שהחזיקה בחברה, הזרימו לשוק האוסטרלי היצע של כ-4.73 מיליארד דולר אמריקני.
בעת הנוכחית הדולר האוסטרלי נמצא ברמה של 77 סנט לדולר אמריקני, מגמת היחלשות שצפויה כאמור להימשך בהתאם להמשך היחלשות במחיר הסחורות העולמי. ביוטרייד מעריכים כי בשלב הנוכחי בטווח הקצר עד בינוני ניתן ורצוי להימנע מהשקעה בשוק האוסטרלי או לחלופין, למשקיעים מתוחכמים, להשקיע נגדו בשורט. אם היפוך המגמה בשוק הסחורות, שעשוי לקרות בעוד חודשים ארוכים, יש לצפות כי השוק האוסטרלי יתאושש יחד עם מחירי הסחורות בדגש חשוב על מתכות, נפט וגז טבעי.