קרדיט: depositphotos
קרדיט: depositphotos

על המשקיעים בישראל להיות מוכנים למצב שבו הדולר האמריקני יחצה את רף 5 השקלים, רף שלא ראה השקל-דולר מאז שנת 2002 אז הגיע לשיא כל הזמנים - 5.01 שקל לדולר, מדובר כאן בתיקון מתמשך שמתבטא בהתחזקות של הדולר מול כלל סל המטבעות העולמי בכלל ומול השקל בפרט. כך אמר ג’וזף גרינקורן, מנכ"ל מוריס גרופ ומומחה השקעות בוול סטריט.

 

גרינקורן ציין כי השוק הישראלי נמצא בטווח הביניים בין השוק האמריקני המתאושש לשוק האירופי שממשיך להציג חולשה בולטת מול שווקים מרכזיים אחרים ביניהם גם אסיה. גרינקורן מעריך כי לאור התנאים הנוכחיים בשוק, לא יהיה מפתיע לראות את האירו נחלש גם אל מתחת לרמת מחיר של דולר אחד לאירו, וכך נוכל לראות בישראל את האירו נחלש אל מתחת לרמה של 4 שקל לאירו.

 

עוד מעריך גרינקורן כי סביבת הריבית הנמוכה תמשיך לשרור גם בשוק האמריקני לפחות עד תחילת שנת 2016. סביבת ריבית נמוכה, יחד עם חוזק מהותי של השוק האמריקני לעומת שווקים אחרים, יובילו משקיעים להמשיך ולהשקיע בני"ע ונכסים שערכם נקוב בדולר אמריקני. בכל מקרה, עלייה מינורית של הריבית בארה"ב גם היא לא תהווה שינוי מהותי לשוק האמריקני שצפוי יהיה להמשיך ולהציג עוצמה מהותית לעומת השווקים האחרים בעולם בשנה הקרובה. לאור התחזקות אמון הצרכנים, הירידה באבטלה והיחלשות הנפט אשר מפנים לאמריקנים מיליארדים של דולרים לצריכה והשקעות, במקום להוציא אותם על אנרגיה.

 

גרינקורן הוסיף כי ככלל, הגדלה של הרכיב החשוף לדולרים בתיקי ההשקעות הוא החלטה נכונה בעת הזו, למרות הרמות הגבוהות של הדולר, הוא עשוי בטווח הבינוני כאמור, להמשיך ולהתחזק גם אל מול השקל הישראלי, אך גם מול הין, היורו, הפאונד ולמעשה מול כל מטבע אחר בעולם הנמצא בסל הטבעות.

 

לדברי גרינקורן, המשך ההיחלשות של השקל מול הדולר האמריקני עשויה להוות זרז לקידום תהליכים של מיזוגים ורכישות של חברות ישראליות על ידי חברות אמריקניות. שקל חלש אל מול הדולר יקדם משקיעים אמריקנים להשקיע בנדל"ן, ני"ע וחברות בישראל וכמו כן, יעודד לכאן תיירות נכנסת מארה"ב שתיהנה משער המרה אטרקטיבי יותר.

 

גרינקורן ציין כי בעבר נפט זול וריביות אפסיות שיקפו מצב של משבר בשווקים. כיום ריביות נמוכות מייצרות נורמה של כסף זול אליו התרגל השוק שהספיק להתרגל גם לנפט זול שצפוי להישאר ברמות האלה לטווח הארוך. עלייה של הנפט לרמות של כ-100 דולר לחבית עשויה תהיה לשלוח את השווקים לירידות חדות.

 

הדולר החזק, ששיקף בעבר מצב משברי שבו משקיעים מגדילים פוזיציה דולרית בכדי להקטין סיכונים, משקף היום בפשטות את האיתנות של הכלכלה האמריקנית לעומת הכלכלות האחרות. התאוששות של אסיה שבראשה יפן שעדיין מדשדשת וסין שעדיין לא מציגה גידול בשיעור הצמיחה, עשוי יהיה לשנות בעתיד את סדרי הכוחות בכלכלה האמריקנית שכרגע מצביעה ברגליים ומעבירה הון לארה"ב ורוכשת דולרים אמריקניים.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש