יונתן כץ מלידר שוקי הון התייחס להודעת בנק ישראל בנודע לריבית חודש אפריל: "בנק ישראל החליט להמתין עם הורדת ריבית נוספת בשלב זה. עדיין סביר להניח שבמהלך רבעון ב’ בנק ישראל ייאלץ לבצע מהלך מוניטארי יותר אגרסיבי, כולל הורדת ריבית ואולי סוג של הרחבה כמותית זאת כדי לבלום את מגמת הייסוף בשקל (מול סל המטבעות) ולהביא את סביבת האינפלציה אל תחום היעד של בנק ישראל.
לדברי כץ, "כרגע סביבת האינפלציה נמצאת רחוקה מיעד האינפלציה (למעשה למעט עלייה במחירי השכירות כל יתר סעיפי המדד הראשיים נמצאים בירידה), וכוחות המאקרו ימשיכו לפעול להתחזקות השקל. סביר להניח שעד החלטת הריבית הבאה הייסוף בשקל ילך ויתחזק. בנק ישראל יצטרך להילחם במלחמת המטבעות הגלובלית".
עוזי לוי, אנליסט ראשי, אינפיניטי מחלקת מחקר, פרסם גם הוא תגובה להחלטת הריבית של בנק ישראל לחודש אפריל 2015: "בנק ישראל הותיר את הריבית במשק על כנה בשיעור של 0.1%, וזאת על אף התחזיות להורדת ריבית לרמה אפסית ואף שלילית. בהתייחס לתחזית אותה פרסם HSBC, ניתן לומר כי על סמך העבר הלא ממש רחוק, האפקטיביות של תוכנית הרחבה כמותית לא הוכחה בארץ.
"במידה ובנק ישראל ממש נחוש לפעול על מנת להחליש את השקל מול הסל, מוטב כי יפעל באופן אגרסיבי בשוק המט"ח ישירות שבישראל הינו שוק צר יחסית ונוח לפעולה לבנק מרכזי חזק ובעל יתרות מט"ח גדולות כמו בנק ישראל, ולא בשוק האג"ח (על מנת לא ליצור בועות מיותרות). באשר לריבית, רצוי כי בנק ישראל לא יפחית אותה לרמה שלילית עקב ההשלכות הפיננסיות השליליות שעלולות להיגרם למשק, אלא יותיר אותה ברמה אפסית לזמן ממושך", הוסיף לוי.