טווחי המסחר בשוק המניות האמריקאי אמנם צרים מאוד לאחרונה, מחזורי המסחר אינם גבוהים ונראה כאילו השוק "זוחל" מעלה אט-אט. ובכל זאת, מסתבר שחודש פברואר היה החזק ביותר בוול סטריט מאז אוקטובר 2011 - מדד S&P 500 קפץ ב-5.5% בחודש החולף.

 

בגלובס מציינים כי טווח המסחר היומי הממוצע ב-S&P 500 היה 0.5% בלבד בפברואר, כלומר השוק הפגין יציבות מרשימה ושבר שיא אחר שיא. בינואר, לשם ההשוואה, טווח המסחר הממוצע היה 0.9% ביום. למעשה, בחודש פברואר היו רק 4 ימי מסחר בהם ה-S&P 500 זז ביותר מ-1%.

 

אנליסטים טוענים כי הסיבה העיקרית ל"שעמום" הזה במסחר הוא נזילות וכן יציבות במחיר הנפט. הבנקים המרכזיים המובילים בעולם מזרימים כספים לשוקי הכספים ותורמים לנזילות בשווקים, תוך שהם מסירים חששות של משקיעים באשר לנכסים מסוכנים.

 

"אנשים אוהבים את תוכנית ההקלה הכמותית של הבנק המרכזי האירופי, שהייתה בהיקף גבוה מהצפוי", אומר לאתר מרקטוואץ’ האנליסט ג’ונתן גולוב ב-RBC Capital Markets.

 

מדד ה-VIX, המכונה גם "מדד הפחד" ומעיד על רמת התנודתיות בשוק, נפל ב-4% נוספים ביום שישי ועומד על 13.5 נקודות בלבד, לעומת כ-20 נק’ לפני חודש. ירידה זו מלמדת גם היא על הרגיעה בשוק.

 

גם הארכת הסיוע ליוון, נתונים כלכליים טובים יותר בסין והרגיעה במלחמה באוקראינה תורמים לשוק, ובנוסף התפוגגות החששות מגלישת ארה"ב לדפלציה והביטחון שמפגין הפדרל ריזרב בקצב הצמיחה. "המשקיעים יותר בטוחים עכשיו בצמיחה מכפי שהיו לפני חודש", מסכם גולוב.

 

דוח התעסוקה לחודש פברואר יפורסם ב-15:30 ביום ו’ והכלכלנים צופים בממוצע עלייה של כ-235 אלף במספר המשרות ושיעור אבטלה של 5.6%.

 

"זה יהיה גדול כי זה תמיד חשוב וגדול. העדות של ילן בקונגרס, ביחד עם נתוני המאקרו של הימים האחרונים ושל השבוע הקרוב שוב החזירו את המשקיעים להתמקד במועד העלאת הריבית בארה"ב, אומר Aaron Task ליאהו פיננס.

 

ביום שישי דווח כי הקריאה המחודשת של הצמיחה בארה"ב בשלושת החודשים האחרונים של 2014 עומדת על 2.2%, בעיקר משום שחברות חידשו את האספקה במדפי המחסנים שלהן בקצב איטי יותר ממה שדיווחה הממשלה בתחילה. התוצר במקומי הגולמי (תמ"ג) הופחת מרמה של 2.6% באומדן המקורי. כלכלנים ציפו לגידול של 2.1% בתוצר.

 

בשנת 2014 כולה צמחה כלכלת ארה"ב בקצב של 2.4%, בהשוואה ל-2.2% ב-2013 ול-2.3% ב-2012. "אני הייתי שם לב במיוחד לשכר לשעה, לאחר שבחודש הקודם נרשמה קפיצה של 0.5% בשכר", אומר טאסק.

 

מייקל סאנטולי (Michael Santoli) מעריך שמדד הנאסד"ק יעפיל השבוע מעל 5,000 נק’. "זה די מדהים שהשוק ממשיך בראלי הרגוע שלו, ללא זעזועים מיוחדים ובתנודתיות נמוכה במיוחד. אבל צריך לצפות לכך שסביב 5,000 נק’ יכול להיות שנראה רעשים".

 

אנליסטים אחרים מציינים את העובדה שהרבה מאוד חברות ממשיכות לרכוש בחזרה את מניותיהן ולהגדיל דיבידנדים. זה, ביחד עם מגמת המיזוגים והרכישות, צפויים כנראה להמשיך לתמוך בשווקים גם בחודשים הקרובים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש