המסחר בוול סטריט נסגר היום בעליות של כ-.0.15%. זאת לאחר עליות ביום שישי, וסגירה של מדד ה-S&P 500 בשיא חדש. יוון ואוקראינה עדיין עמדו במוקד המסחר. אתמול לא התקיים מסחר לרגל יום הנשיא.
מדד ה-S&P עולה ב-0.15% ל-2,100.10. מדד הנאסדק עולה ב-0.11% ל-4,899.27 והדאו עולה ב-0.15% ל-18,046.42.
מדד האמפייר סטייט לפעילות הייצור באזור ניו-יורק עמד על 7.8 נק’ לעומת צפי ל-8.9 נקודות.
מדד שוק הדיור בארה"ב נפל בפברואר לשפל של ארבעה חודשים, אך ממשיך להצביע על רמה גבוהה יותר של בנייה בחודשים הקרובים.
מדד שוק הדיור ירד ב-2 נקודות ל-55 בפברואר, מ-57 בחודש הראשון של השנה. מדובר בנתון הנמוך ביותר מאז אוקטובר אשתקד. כל קריאה מעל 50 מסמנת כי בוני הבתים אופטימיים באופן כללי.
יוון תבקש הארכה לתכנית החילוץ ביום רביעי, כך מסר העירב בכיר המקורב לדבר. הדבר מסמל שינוי אפשרי במצב בין אתונה ונושיה, שהעלה שאלות באשר לעתיד המדינה בגוש האירו.
חברת פיתוח התרופות הישראלית וי.בי.אל, הנסחרת בנאסד"ק, הודיעה היום על כישלון בשני ניסויים שונים שערכה במוצר האנטי דלקתי שלה, במחלות פסוריאזיס וקוליטיס. בעקבות ההודעה על הכישלון, המניה צנחה בכמעט 65%. שני הניסויים הללו, שלבי IIB, החלו במקביל והיו בנויים בצורה דומה, ולכן גם הסתיימו באותו הזמן - ובשניהם לא נמצא הבדק משמעותי סטטיסטים בין קבוצת הטיפול לקבוצת הביקורת.
בין החברות שיפרסמו היום דוחות - רשת המזון המהיר Jack In The Box, חברת מדטרוניק, גודייר ואיתוראן הישראלית.
חברת פוסון פארמה הסינית, שרכשה ב-2013 את אלמה לייזרס הישראלית תמורת 240 מיליון דולר, מתעניינת גם ברכישת המתחרה של אלמה בתחום האסתטיקה הרפואית, לומניס. ההתעניינות הזו טרם הבשילה למו"מ, אלא הגיעה עד כדי פניה ראשונית מאוד לחלק מבעלי המניות של לומניס בלבד.
טבע ו-Eagle Pharmaceuticals הודיעו היום כי החברות חתמו על חוזה לרישיון בלעדי עבור EP-3102, מוצר העירוי המהיר Bendamustine Hydrochloride (HCl) של Eagle, לטיפול בלוקמיה לימפוציטית כרונית (CCL) ולימפומה איטית (אינדולנטית) של תאי B שאינה הודג’קין (NHL). טבע תהיה אחראית לכל פעילות השיווק של המוצר בארה"ב כולל קידום והפצה. חברת Eagle תהיה אחראית להשגת כל האישורים הרגולטוריים, לניהול המחקרים הקליניים לאחר שלב האישור, אם יידרשו, ולאספקה ראשונית של התרופה לטבע.