נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, הכריז היום (ה’) כי כל הצדדים הלוקחים חלק בשיחות השלום עם אוקראינה במינסק, בלארוס, הסכימו להפסקת אש החל מיום א’ הקרוב, ה-15 בפברואר בחצות. פוטין ציין בסופו של רצף שיחות מרתוני שנערך הלילה במשך 17 שעות, כי מנהיגי שתי המדינות הסכימו על ’העיקר’ בשיחות על אוקראינה.

 

הסכסוך בן 10 החודשים בא לסופו בתמיכת המנהיגים של גרמניה וצרפת, והפסקת האש הכושלת מספטמבר 2014 תזכה לתוקף מחודש. הצדדים הסכימו להסיג לאחור את כלי הנשק הכבדים, וכן הוסכם על צעדים להגברת האוטונומיה של האזורים הבדלניים בגיבוי רוסיה, אשר במזרח אוקראינה.

 

"אני קורא לשני הצדדים להפסיק את שפיכות הדמים בהקדם האפשרי ולהגיע לפתרון מדיני אמיתי לסכסוך", צוטט הנשיא הרוסי ב-CNN בפניה לכתבים במינסק.

 

בעקבות הודעתו של פוטין על הסכמה להפסקת אש באוקראינה, הרובל עולה מול הדולר לרמה של 65.5, ומדד ה-MICEX הרוסי עולה עד 1.5%.

 

אצלנו בבורסה, מניותיהן של החברות בעלות ריכוז עסקים גדול ברוסיה, כלכלית ירושלים ואפריקה, זינקו מיד עם ההודעה על הפסקת האש בין רוסיה לאוקראינה.

 

בתוך כך, אוקראינה הגיעה להסכם ראשוני עם הנושים המערביים להגדיל את חבילת החילוץ למדינה לכ-40 מיליארד דולר על פני ארבע שנים, כדי להדוף את הקריסה הפיננסית הפוטנציאלית במדינה מוכת הסכסוך - כך הודיעה היום ראש קרן המטבע הבינלאומית, כריסטין לגארד.

 

ראש הממשלה האוקראיני, Arseniy Yatsenyuk, אמר בנפרד כי העסקה החדשה מציעה לאוקראינה 25 מיליארד דולרים נוספים בזיכויים, כולל 17.5 מיליארד דולר מקרן המטבע הבינלאומי.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש