הלמן-אלדובי טוענים בסקירה שבועית שפורסמה היום (א’), כי "במידה שרמת הריבית תישאר נמוכה, שוק הנדל"ן למגורים יוסיף לעלות ואף יתמוך בעליית סביבת האינפלציה במשק". כמו כן, עולה מעיקרי הסקירה כי שוק העבודה בארה"ב ממשיך להצביע על התאוששות עקבית, וכי יוון ממשיכה לרכז עניין - המשקיעים מצפים לראות כיצד תפעל הממשלה החדשה.

 

בבית ההשקעות מציינים כי בארה"ב, התפרסם דו"ח התעסוקה לחודש ינואר שהצביע על תוספת של 257 אלף משרות למשק האמריקאי, גבוה בהרבה מהצפוי. שוק העבודה בארה"ב ממשיך להצביע על התאוששות עקבית ורצופה, מה שתומך בהעלאת ריבית במועד המתוכנן.

 

עונת דו"חות חיובית בארה"ב הביאה לפתיחת שבוע מסחר חיובי בוול סטריט. בהלמן אלדובי ממשיכים להמליץ על חשיפת יתר לשוק המניות האמריקאי בטווח הקצר, עקב צפי להמשך התאוששות הכלכלה האמריקאית גם בשנה הנוכחית.

 

באירופה, מציינים בבית ההשקעות כי יוון ממשיכה לרכז עניין, והמשקיעים מצפים לראות כיצד תפעל הממשלה החדשה ביחס למדיניות הצנע ותוכנית החילוץ האירופאית וכיצד מהלכיה ישפיעו על גוש האירו כולו. "ייתכן כי בתקופה הקרובה נראה עצבנות ותנודתיות גבוהה בשווקים האירופאיים", הוסיפו.

 

"בארץ, שוק הדיור המשיך להתאושש גם בחודש דצמבר. להערכתנו, במידה שרמת הריבית תישאר נמוכה, שוק הנדל"ן למגורים יוסיף לעלות ואף יתמוך בעליית סביבת האינפלציה במשק", סיכמו כלכלני הלמן אלדובי.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש