מסתמן שיפור של ממש בשוק העבודה בישראל, אך עדיין לא ברור אם מדובר במגמה מתמשכת או התאוששות לאחר "צוק איתן". כך עולה מעיקרי סקירת המאקרו השבועית של יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון.

 

עוד עולה מהסקירה, כי דפלציה חריפה יותר ברבעון א’ עשויה ללחוץ למדיניות מוניטארית יותר מרחיבה בישראל, תלוי במצב הכלכלי. בלידר מעריכים כי מדד חודש פברואר יירד ב-0.5% על רקע ירידה במחירי הדלקים והחשמל. לאחר פרסום מדד פברואר, האינפלציה ב- 12 החודשים הבאים צפויה להגיע ל-1.2%, בעיקר בשל השפעת עליית מחירי הדיור, והשפעת הפיחות של 2014. להערכתם, פער האינפלציה בשוק האג"ח הישראלי נמוך מדי, לאורך כל העקום.

 

מעבר לים, מציינים בלידר כי הפד מכניס את השיקול של "אי וודאות גלובאלית" בשיקולי הריבית, ואולי מכין את השוק לדחייה בהעלאת הריבית לרבעון ג’.

 

להערכת כלכלני בית ההשקעות, ירידה חדה במחירי הנפט צפויה להטיב עם התעשייה בארה"ב, למרות ההשפעה הממתנת של הייסוף בדולר.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש