מריו דראגי<br>
מריו דראגי

איציק נוי, מנכ"ל קבוצת ההשקעות הבינלאומית Smart Capital, אומר היום (ה’) לקראת הכרזת הבנק האירופי המרכזי בשעות הצהריים, כי "דווקא בעקבות חוסר האמון שיצר הבנק המרכזי בשוויץ, בנקים מרכזיים בעולם נראים יותר מחויבים למדיניותם המוניטארית. להערכתנו, נגיד הבנק המרכזי האירופי (ECB) צפוי להצהיר היום על תוכנית הקלה כמותית, במסגרתה ירכוש הבנק אג"ח במטרה להוציא את גוש האירו מהמשבר ולהרחיק את אירופה מדפלציה.

 

"כמו כן, אנו צופים כי הנגיד יודיע על הורדה סמלית של הריבית בגוש לרמה אפסית. בשבוע שעבר התפרסם נתון מדאיג, אך צפוי, של הידרדרות אירופה לדפלציה של 0.2%. נוסף על כך, עולה החשש מיציאת יוון מגוש היורו עקב התחזקות מפלגת השמאל, אשר מתנגדת להשלטת הצנע הנדרשת עבור התמיכה המאסיבית של אירופה בכלכלה היוונית. גם אם יוון תישאר בסופו של דבר בגוש, המשקיעים עדיין חוששים מהמצב והם עשויים לצמצם את היקף פעילותם ביורו – מה שעלול להביא להיחלשות נוספת של היורו. בספרד, מצב האבטלה מגיע ל 23.67% ופורטוגל מציגה דפלציה של 0.4%. המצב הגרוע שאליו הגיע אירופה מחייב את הבנק המרכזי לפעול וכפי הנראה ההקלה הכמותית המדוברת היא הצעד הטוב ביותר לפחות מבחינתם".

 

עוד אומר נוי כי "בין אם מוצדקת או לא, תוכנית רכישות האג"ח של הבנק האירופי היא בעיקרה מהלך פוליטי מובהק אשר בא להחזיר את אמון הציבור בבנק המרכזי. בטווח הקצר המהלך של ה – ECB יחליש את היורו מול כלל המטבעות. לאחר המהלך, אני צופה קריסה נוספת של היורו-דולר לרמת התמיכה 1.13 בטווח הקצר ו-1.11 בטווח הבינוני".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש