"פער משמעותי שהולך וגדל בין הכלכלות השונות מצדיק את המשך היחלשות האירו. הצפי להרחבות מוניטריות באירופה מול הצמצום שמתרחש בארה"ב תומך במגמה. אם אכן ביום חמישי יבחר הנגיד האירופי, דראגי, לבצע הרחבה כמותית משמעותית, הרי שניתן להגיד שאירופה נכנסת למקום שממנו ארה"ב כבר יצאה". כך עולה מהתייחסות של כלכלני בית ההשקעות אלומות לחולשת האירו והצפי להרחבה כמותית.

 

בבית ההשקעות מציינים כי "בארה"ב סיימו את ההרחבה הכמותית בשנה שעברה. מצב זה, שבו כלכלת אירופה שוקעת וכלכלת ארה"ב צומחת, מייצר לחץ של הדולר כלפי האירו ולכן אנחנו רואים את ההיחלשות של האירו בעולם, דבר שבא לידי ביטוי גם מול השקל. עוצמתו של השקל נובעת גם מכך שכלכלת ישראל הינה כלכלה חזקה, צומחת ובעלת שיעור גרעון מהנמוכים ב-OECD.

 

"ניתן להניח שנראה את האירו ממשיך להיחלש בעולם, מצב שלמעשה מיטב עם כלכלות אירופה והופך את הייצוא שלהם לאטרקטיבי יותר. החולשה באירו מוצדקת גם בעקבות עדכון קרן המטבע את תחזית הצמיחה בארה"ב לשנת 2015 כלפי מעלה ל-3.6%, בעוד שבמקביל עודכנה תחזית הצמיחה בגוש האירו כלפי מטה ל-1.2% ל-2015", סיכמו באלומות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש