מבדיקת ספונסר עולה כי כ-100 מיליון שקל נגרעו מאחזקות הגופים המוסדיים במניות כלל ביוטכנולוגיה נכון לסוף חודש ספטמבר 2014. המדובר באותו חודש קריטי בו כלל ביוטכנולוגיה הודיעה במהלכו על מחיקת 506 מיליון שקל בגין ביטול מכירת חברת אנדרומדה להיפריון האמריקאית. אומנם מאז נדמה כי היחסים בין שתי החברות חזרו למסלול חיובי והניסוי נמשך, אך באותו ספטמבר נאלצה כלל ביוטכנולוגיה לדווח שהיפריון שהתכוונה לרכוש את התרופה של אנדרומדה DiaPep277 לטיפול בסוכרת נעורים החליטה לכאורה להפסיק את פיתוח. הועלו אז האשמות להטיית תוצאות בניסוי בתרופה, דבר שגרר תגובה חריפה מצד שוק ההון, וכעת מסתבר מי מהגופים המוסדיים שמיהרו באותם ימים למכור.
מסתבר כי במקביל לירידה של כ-50% בשווי מניית כלל ביוטכנולוגיה ברבעון השלישי של שנת 2014 נמחקו כ-100 מיליון שקל מאחזקות המוסדיים במניות החברה. אחזקות המוסדיים בסוף המחצית הראשונה של השנה במניות החברה עמדו על כ–166 מיליון שקל ואילו נכון לסוף הרבעון השלישי הסתכמו האחזקות בכ–67 מיליון שקל בלבד, קיטון של כ–70%.
בבחינה לעומק של הירידה באחזקות הגופים המוסדיים מתברר כי עיקר הירידה באה מאחזקות הגופים המוסדיים במסגרת החיסכון ארוך הטווח – פנסיה ביטוח וגמל - כ–76 מיליון שקל והירידה במסגרת קרנות הנאמנות הסתכמה בכ–23 מיליון שקל. מי שחשב כי בכך תמה המגמה, הרי שנתוני קרנות הנאמנות לסוף חודש ספטמבר מצביעים על המשך הירידה של עוד כמיליון שקל.
במבחן הגופים ניתן לראות כי כ-65 מיליון שקל נגרעו מאחזקות חברות הביטוח, כאשר במגדל נגרעו כ-31 מיליון שקל, בהראל כ-20 מיליון שקל ובמנורה כ-14 מיליון שקל.
תחום הביומד בבורסה בתל אביב ידע שנה לא פשוטה בכל הקשור למניות הסקטור, כשמדד הביומד ירד בכ-37% ב-2014, ועדיין כלל ביוטכנולוגיה נחשבה לאחת החברות המובילות בסקטור וירידה באחזקות המוסדיים בה עלולה להעיד על הלך הרוח בקרב המוסדיים באשר לפעילות ענף הביומד וליכולת החברות לעמוד באבני הדרך עליהן הצהירו.