שופרסל –החברה, שופרסל בע”מ, פועלת בשני תחומי פעילות עיקריים, קמעונאות: שיווק קמעונאי בתחום המזון ומוצרים אחרים. נדל”ן מניב: שופרסל פועלת בתחום זה הן במישרין באמצעות השכרת נדל”ן מסוגים שונים הכולל מרכזים מסחריים ונכסים אחרים. מניות החברה נסחרות במדד ת”א 75 ות"א 100 בשווי שוק של 1.75 מיליארד ₪.

 

ניתוח טכני

 

מניות החברה סבלו השנה מירידות שערים חדות מאוד, מתחילת השנה ועד לכתיבת שורות אלה איבדה המניה כ 37% מערכה. נכון לפתיחת שבוע המסחר האחרון לשנה הבוקר, המניה נסחרת סמוך מאוד לנמוכים השנתיים. האם יש כאן הזדמנות או שטרם מוצה הגל היורד?

 

סוחרים טכניים המחפשים היפוכים מחפשים מניות כמו שופרסל, חברה שיש עסק מאחוריה אשר אבדה השנה אחוזים רבים מערכה. מצד שני המניה לא מצליחה לייצר מבנה מחירים עולה של שיאים ושפלים עולים מהשבירה של אזור 1260 בחודש יוני האחרון.

מבנה המחירים מיוני היה כזה שהמניה עשתה תנועה צידית לאחר הגל היורד, התנועה התרחשה מתחילת יולי ועד לסיום אוקטובר שם קבלנו מדרגה נוספת מהשבירה של אזור 1000 נקודות לקידומת של XX8.

 

בחודשיים האחרונים נסחרת המניה בתנועה צידית לאחר ששוב יצרה תחתית לטווח הקצר סביב 820 נקודות. רמת התנגדות לטווח הקצר נמצאת סביב 900/8 נקודות שם נבלמה המניה בשבוע שעבר בשנית. החזרה לנמוכים האחרונים שוב פעם לא בטוח שמביאה להזדמנות.

 

מצד אחד סוחרים יחפשו שביב של תקווה וקונים שיופיעו שוב סביב השפל האחרון וירימו את המניה לפחות לגבוהים האחרונים סביב 900 נקודות. מנגד, הדשדוש האחרון, אי יכולת הפריצה של 900 נקודות וניצחון המוכרים עם שיא עולה שלא הגיע מעיד על החולשה של המניה. בנוסף אינדיקטורים טכניים לאחר איוורור נותנים שוב סיגנל יורד עם סיכוי סביר לשבירה ואף ירידה עד לאזור השפל משנת 2012 ברמה של 717/20 נקודות.

 

בהצלחה לסוחרים.

 

שופרסל – גרף יומי

 

* הגרף נוצר באמצעות תוכנת sponser charts

 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 9
    סוסו צודק 100%

    החברה בתהליך התייעלות בעוד כמה חודשים זה יבוא לידי ביטוי והמניה תטוס ברגע שיהיה רווח נקי בדוחות שמקורו בפעילות הקמעונאית יכולה להגיע ל 1500 כמו כלום בעלי עניין קנו בחודש האחרון ביותר מ 80 מיליון שח הם לא טיפשים ולא פראיירים ניתוח טכני גרוע מאוד הנייר בנה תחתית רואים בגרף השבועי

    • סמי
    • 29/12/2014 08:38
  • 8
    מניות המזון ירדו עוד הרבה

    חוק שכר מינימום ירסק אותם לפחות עוד 10% אם לא 15%

    • דודו
    • 29/12/2014 05:16
  • 7
    בשופרסל לא קלטו את המחאה

    • מעסיקי עבדים גדולים
    • 29/12/2014 01:55
  • 6
    תחתית? רק פשיטת רגל תהיה סוף הנפילה של שופרסל.

    • נולדה בחטא, ותעלה בלהבות. לא נעים.
    • 28/12/2014 20:31
  • 5
    זו רק התחלת התחתית

    יאללה לפרק את המפלצת הגוססת הזו

    • ברוכי
    • 28/12/2014 19:50
  • 4
    מספיק עם החרא הטכני הזה , דוח כספי חזק והמניה תעוף

    • סוסו
    • 28/12/2014 15:54
  • 3
    אנחנו קונים פחות ופחות. כבר לא זורקים "פגי תוקף"-כי אין!

    • חסכון לאומי
    • 28/12/2014 14:25
  • 2
    השם שופרסל מהווה מותג שלילי וזה מגולם במחיר

    שופרסל זה שם נרדף ליוקר המחייה -כל עוד זה בשיח הציבורי המכירות והרווח של המותג יקטנו .

    • ליצן
    • 28/12/2014 13:27
  • 1
    מכאן רק למעלה - החברה מתייעלת

    • אוסקר
    • 28/12/2014 13:24