"מרבית הכסף יזרום לכיוון שוק המניות בתקופה הקרובה" - כך מעריכים בהלמן-אלדובי בסקירת מסחר נכון ליום ב’ ב-14:30. "שוק המניות המקומי ממשיך את המגמה החיובית וזאת לאור עליות השערים מכיוון השווקים הגלובליים. השווקים רושמים עליות לאור הודעת הפד כי על רקע ירידת מחירי הנפט הם ימתינו עם העלאת הריבית לפחות למחצית השנייה של 2015", ציינו בבית ההשקעות.
בנוסף, אומרים בהלמן-אלדובי כי "ברוסיה נרשמת לעת עתה רגיעה בחולשת הרובל מול הדולר, ועליית מחירי הנפט האחרונה אשר עוזרת לכלכלה הרוסית. השבוע אמור להיות מסחר דליל לאור החגים הקרבים בעולם, ונראה כי המשקיעים ישמרו על התשואות הקיימות לסוף שנה".
עמית רוזנצוויג, מנהל השקעות בכיר בבית ההשקעות, מעריך כי "כל עוד הריביות יישארו נמוכות ובאירופה נראה הרחבה כמותית והזרמת נזילות למערכת הפיננסית, ונמשיך לראות את החברות מגייסות חוב זול, רוכשות חברות וקונות מניות ולכן עדיין מרבית הכסף יזרום לכיוון שוק המניות בתקופה הקרובה".
בזירת המניות, הבנקים רושמים עליות היום לאחר ימי מימושים לאור חשש מפני מחיקות ע"י פישמן וגופים נוספים אשר עלולים להיקלע לקשיים תזרימיים. מניות כלכלית ואפריקה מתקנות היום כלפי מעלה, לאור היציבות ברוסיה והמשך התחזקות הרובל מול הדולר. בשוק החוב נמשכת ירידת התשואות באפיק הממשלתי לאור צפי להמשך מדיניות מרחיבה על-ידי הבנק המרכזי בארץ והמשך מדיניות של ריבית אפסית.
בשוק הקונצרנים, נרשמות היום עליות שערים וירידת תשואות ברוב אגרות החוב של הקבוצה וזאת לאור האסיפה של מירלנד והערכות כי כרגע פישמן לא יזרים כסף לקבוצה, עובדה אשר מחזקת את שאר החברות אשר בבעלותו. להערכתו של רוזנצוויג, "נוצרו הזדמנויות באפיק הקונצרנים לאור פתיחת המרווחים האחרונה כאשר יש לבחור את אגרות חוב אילו בקפדנות".