המשק הישראלי חזר לצמוח בקצב הדומה לקצב הצמיחה ערב המלחמה, אך בחודש אוקטובר מסתמנת מעט חולשה בייצור ובפדיון. כך עולה מעיקרי סקירת המאקרו השבועית של יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון. "במידה שמחיר הנפט יתייצב סביב 55$ לחבית, המשק הישראלי עשוי לצמוח ב-3.7%, למרות הפגיעה הצפויה ביצוא לרוסיה (כולל התיירות), הוסיפו בבית ההשקעות. 

 

להערכת כלכלני לידר, הוזלת מחירי הדלקים בישראל צפויה לתרום כ-0.4% לתוצר בשנת 2015. הם מציינים כי הוזלה חדה במחירי הדלקים מאפשרת לבנקים מרכזיים להמשיך עם מדיניות מרחיבה. מנגד, המשבר ברוסיה צפויה לגרוע 0.1% מהתוצר בעיקר בשל ירידה בתיירות מרוסיה.

 

כמו כן, עולה מעיקרי הסקירה כי בשנת 2015 בנק ישראל עלול להטיל מגבלות נוספות על המשכנתאות, זאת בעקבות המשך עלייה במחירי הדיור. להערכת לידר, בנק ישראל לא ישקול העלאת ריבית לפני שציפיות האינפלציה במשק יעלו לכיוון 2.5%.

 

כלכלני בית ההשקעות מציינים בנוסף, כי משנת 2000 ועד היום אירופה צמחה לנפש ב-1% בממוצע לשנה, יותר מהר מארה"ב, אנגליה ויפן.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש