המסחר בוול סטריט נסגר בעליות שערים חדות של למעלה מ-2%, לאור האופטימיות של המשקיעים באשר לצעדים המוניטרים של הפדרל ריזרב. הפד הודיע אתמול כי יהיה "סבלני" באשר למועד העלאת הריבית לראשונה מאז 2008 בהתאם להתאוששות הכלכלה. מספר נתוני מאקרו והמשבר הכלכלי ברוסיה השפיעו על המסחר.
מדד ה-S&P עולה ב-2.4% ל-2,061.19. מדד הנאסדק עולה ב-2.24% ל-4,732.16 והדאו עלה ב-2.43% ל-17,778.274.
מחירי הנפט ירדו ב-4.2% הערב, והביאו לסיום רצף עליות בן יומיים. הזהב ירד ב-2.36 דולר ונסגר במחיר של 54.11 דולר לחבית בניו יורק. מדובר במחיר הסגירה המנוך ביותר מאז מאי, 2009.
מחירי הזהב נותרו כמעט ללא שינוי היום, וירדו מתחת לקו ה-1,200 דולר על רקע הירידה באופטימיות לאחר ההצהרות היוניות של הפד.
הזהב עלה ב-30 סנט בלבד, או פחות מ-0.1%, ונסגר במחיר של 1,194.80 דולר לאונקיה בניו יורק.
מספר הבקשות הראשוניות לדמי אבטלה ירד בשבוע שעבר ב-6 אלף בקשות לרמה של 289 אלף. זאת לעומת קונצנזוס האנליסטים, שצפה רמה של 295 אלף בקשות ראשוניות בשבוע שהסתיים ב-13 בדצמבר.
המדד הכלכלי המוביל בארה"ב עלה בשיעור של 0.6% בחודש נובמבר, נתון המצביע על כך שארה"ב צפויה להתרחב בקצב חזק למדי בחודשים הקרובים, על פי נתונים שפרסם ה-Conference Board האמריקני.
הנשיא ולדימיר פוטין ניסה היום להרגיע, ואמר כי רוסיה תתגבר על האתגרים שלה ותחזור לצמוח לכל המאוחר ב-2017. "בתרחיש הכלכלי הקיצוני ביותר המשבר יימשך שנתיים ולאחר מכן הצמיחה תשוב", לדבריו. הנפט יורד כרגע ב-1.20% למחיר של 55.79 דולר לחבית בניו יורק.
מניית סוני עמדה במוקד לאחר שהחליטה לבטל את העלאת הסרט "הראיון" שלועג לשליט צפון קוריאה קים ג’ונג און, בעקבות איומים מצד האקרים. כפי הנראה האיומים הגיעו מצפון קוריאה עצמה.
אורקל דיווחה אמש על תוצאות טובות ברבעון הפיסקלי הראשון שלה ועל תחזיות טובות להמשך.
מניית טבע המשיכה להגיב לדיווח כי ביהמ"ש העליון לערעורים בארה"ב הודיע כי הוא מבטל את הבלעדיות שלה בהשקת הגרסה הגנרית לתרופת ה-Celebrex ומעניק גם למתחרותיה - מיילן ואקטביס - לשווק בבלעדיות את הגרסה הגנרית של התרופה. תרופת המקור משווקת ע"י פייזר ומכניסה לה בשנה כ-3 מיליארד דולר. מניית טבע דווקא עלתה אתמול בוול סטריט ועולה גם היום בת"א.