דודי רזניק, מנהל מחקר אג"ח בלאומי שוקי הון, ממליץ על הארכה מסוימת של מח"מ אחזקות למח"מ של 5-6 שנים, כמו גם על מח"מ אחזקות ארוך יותר בשקלים הלא צמודים. כך עולה מעיקרי סקירת האג"ח השבועית. כמו כן, ממליצים בלאומי על מתן עדיפות להשקעה באפיק השקלי הלא צמוד.

 

להערכת רזניק, אמצע העקום השקלי, ממשיך להיות "יקר". תלילות העקום בטווח של 5 – 10 שנים עדיין גבוהה יחסית למרות ירידה השבוע.

 

"אנו ממליצים על אחזקה של האפיק השקלי הלא צמוד על ידי אחזקת אג"ח ארוך ל-7 שנים ומעלה בשילוב מזומן ומק"מ, בעיקר אטרקטיביות להשקעה סדרות המק"מ הארוכות בריבית בנק ישראל ואף למעלה מכך", הוסיף רזניק. לדבריו, תשואות המק"מ אינן מגלמות עוד ירידת ריבית נוספת. "מומלצת אחזקת אג"ח שקלי בריבית משתנה, בעיקר הסדרה ממשמ 817, חלף אחזקת שקלים קצרים בריבית קבועה לטווח של עד 5 שנים, לתסריט בו יתחדשו הציפיות להעלאת ריבית בישראל".

 

בצמודי המדד, ממליצים לאומי שוקי הון על אחזקות המפוזרות לאורך כל העקום, כאשר בטווח הקצר עדיין מומלץ על רכישת חוזי אינפלציה OTC. להערכת הכלכלנים, בחלק הארוך ביותר של העקומים נמשכת כדאיות החזקת שקלים לא צמודים (ממשק 142) חלף אחזקת צמודי המדד (סדרות 536 ו 841).

 

כמו כן עולה מהסקירה כי נתוני סחר החוץ לחודשים ספטמבר-נובמבר מצביעים על כך שנמשכת התאוששות הייצוא. על רקע המשך הירידה בייבוא, למעט ייבוא מוצרי צריכה, נמשכת הירידה בגרעון בחשבון הסחורות.

 

"גרעון הממשלה לא צפוי לעלות לפחות עד לאישור התקציב בשנה הבאה. צרכי גיוס נמוכים של האוצר בראשית 2015 צפויים לתמוך בשוק האג"ח המקומי", הוסיפו בלאומי. "בסקר מגמות בעסקים עדיין ניכרת פסימיות בעיקר במגזרי הבינוי, השירותים והמלונאות".

 

להערכתם, התאוששות הפעילות הכלכלית ומגמת פיחות השקל - למרות העצירה השבוע - תאפשר לבנק ישראל להותיר המדיניות המוניטארית בתקופה הקרובה ללא שינוי. "ירידת מחירי הנפט מורידה את ציפיות האינפלציה ומביאה לירידה בתלילות עקומי התשואה הממשלתיים בעולם", הוסיפו. כמו כן, הפד עשוי לשנות את ניסוחו לגבי פרק הזמן להותרת הריבית אפסית בהחלטה הקרובה השבוע.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש