"נתונים כלכליים חיוביים בישראל מצביעים על שיפור של ממש בפעילות הכלכלית ברבעון ד’. כמו כן, פחתו מאוד הסיכויים להורדת ריבית נוספת ואנו צופים העלאת ריבית ראשונה ברבעון הרביעי של שנת 2015". כך עולה מעיקרי סקירת המאקרו השבועית של יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון.
כלכלני בית ההשקעות מציינים כי מגמת הפיחות בשקל צפויה להימשך, בהשפעתה של הגדלת החשיפה למט"ח מצד הגופים המוסדיים הישראלים. למרות זאת, מוסיפים בלידר כי ירידה חדשה במחירי הדלקים והוזלות מחירים על ידי הממשלה יביאו לאינפלציה נמוכה בחודשים הקרובים.
בלידר ממשיכים לצפות לשנה חיובית ב 5002 עם צמיחה של 3.4%-3.5%. להערכתם, האינפלציה שנה קדימה תושפע מהפיחות בשקל - אשר צפוי כאמור להימשך - ומעלייה חדה ברמת שכר המינימום. כמו כן, מציינים בבית ההשקעות כי בחודשים הקרובים מחירי שכר הדירה עלולים לעלות לפני יישום חוק הקפאת שכר דירה.