במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הדולר-שקל קבע אמש שיא חדש כאשר טיפס ל-3.88, הרמה הגבוהה ביותר של שער החליפין מאז נובמבר 2012. המשך העלייה של הצמד נובעת בעיקר מחולשתו היחסית של השקל, וזאת בשעה שבעולם הדולר דווקא נסוג ביממה האחרונה על רקע נתוני דיור, צריכה וייצור מאכזבים שפורסמו אמש בארצות הברית וציננו במעט את הציפיות בקרב המשקיעים כי הבנק הפדרלי יבצע העלאות ריבית כבר ב-2015. ואולם, הסנטימנט כלפי השקל והכלכלה הישראלית כל כך ירוד בימים אלה, שגם כאשר ישנם סיבות גלובליות למכור את הדולר, אין אף אחד שיהיה מוכן לקנות את השקל, ועל כן איננו רואים שום תיקון, אפילו קצר טווח.
היום יחול בארצות הברית חג ההודיה ונפחי המסחר בשוק העולמי צפויים להיות נמוכים בשל היעדרם של הסוחרים בארצות הברית. על כן, סביר שנראה ירידה בתנודתיות גם במסחר בדולר-שקל עד תום שבוע המסחר. ברמה הטכנית, הפריצה המשכנעת מעל 3.87 סוללת כעת את הדרך עד ל-3.9".

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש