"לא צפויה העלאת ריבית לפני המחצית השנייה של 2015 וגם זה יהיה תלוי בנתוני המאקרו של כלכלת ארה"ב". כך עולה מהתייחסותו של עמית רוזנצוויג, מנהל השקעות בכיר בהלמן אלדובי למסחר עד כה (14:00), על רקע פרסום פרוטוקול ישיבת הריבית של הבנק הפדרלי בארה"ב הערב ב-21:00.

 

רוזנצוויג מציין כי "השוק המקומי נסחר היום בירידות שערים קלות, כאשר השווקים נמצאים בעמדת המתנה לקראת הודעת הפד היום בערב. הפד צפוי להודיע היום על סיום רכישות האג"ח. להערכתנו, ביחד עם ההודעה על סיום הרכישות, יספק הפד תחזית למועד העלאת ריבית, כאשר לא צפויה העלאת ריבית לפני המחצית השנייה של 2015 וגם זה יהיה תלוי בהמשך נתוני מאקרו חזקים מכיוון כלכלת ארה"ב".

 

בהלמן אלדובי הוסיפו כי "מעבר להודעת הפד השווקים ימשיכו לעקוב אחר נתוני מאקרו מכיוון כלכלת ארה"ב, כאשר מחר אמור להתפרסם תמ"ג לרבעון השלישי, שם הצפי הינו לצמיחה של 3%.

 

"השווקים ימשיכו לעקוב אחר דוחות החברות, אשר מרביתן מצליחות להכות הן את תחזית המכירות והן את הרווחיות. להערכתנו, לאור נתונים חלשים מכיוון אירופה וישראל ובהיעדר לחצי אינפלציה נראה מהלך הרחבה כמותית לעודד צמיחה בגוש האירו ובארץ, עובדה אשר אמורה לעלות נכסי סיכון ולהוביל להסטת כספים לכיוון שוקי המניות בטווח הבינוני ארוך.

 

"מבחינת שע"ח דולר-שקל, אנו מעריכים כי המגמה הינה להמשך חולשה של השקל מול הדולר, והתיקון האחרון אינו משנה את המגמה מכיוון שפער הריביות ונתוני המאקרו נוטים לכיוון הכלכלה האמריקאית.

 

"בזירת המניות, בנק לאומי רושם ירידות של 2.5% על רקע חשש מפני המשך מחיקות על רקע הסדר החוב מול הרגולטור בארה"ב. לאומי מושך את הבנקים לירידה של 1.5%. אלביט מערכות מובילה את העליות במעו"ף, על רקע חוזה ללקוח קנדי. בשוק החוב נרשמת מגמה שלילית, תוך עליית תשואות וירידה במחיר הן באפיק הממשלתי והקונצרנים בהמתנה להחלטת הפד היום בערב".

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש