מחר (יום ב’), תתפרסם ההחלטה של בנק ישראל על גובה הריבית במשק לחודש נובמבר. לקראת החלטת הריבית, אומר איציק נוי, מנכ"ל קבוצת ההשקעות הבינלאומית Smart Capital: "בנק ישראל צפוי להוריד את הריבית בשיעור של 0.1% לרמה של 0.15% ולהמשיך בצעדיו להחלשת השקל".
נוי מוסיף כי "במהלך החודש האחרון נוכחנו לראות נתונים חלשים מאירופה, כאשר גרמניה מצטרפת להאטה הכלכלית וצעדים חריפים בדמות הרחבה כמותית בנוסח אמריקאי, צפויים להתחיל בגוש האירו. נוסף על כך, האטה בשיעורי צמיחת הסחר העולמי, ירידת מחירי הנפט והסחורות בעולם ושיעורי ריבית נמוכים יותר באירופה וארה"ב לא פוסחים מעיניה של נגידת הבנק בישראל.
"חשוב מכך, מדדי המחירים לצרכן בישראל ירדו בחודש ספטמבר בכ- 0.3% כמו גם כלל התחזיות לסוף השנה, אשר מצביעות על המשך הירידות וכניסה לסביבה דיפלציונית. המכשול העיקרי שהיה לד"ר פלוג, מחירי הדירות, נעלם גם הוא, כאשר לראשונה מזה 7 שנים הלמ"ס מפרסם ירידה של 1% במחירים. בניגוד ל’שיטת דראגי’, נגיד הבנק המרכזי באירופה, אשר נוטה לדבר אך פחות לעשות, נגידת בנק ישראל ד"ר קרנית פלוג הוכיחה עצמה כאשת ביצוע כאשר הורידה חודש אחרי חודש את הריבית במשק ולכן אנו צופים הורדת ריבית לשיעור של 0.15%", סיכם מנכ"ל סמארט קפיטל.