בסקירה השבועית שלהם, אומרים היום (א’) בבית ההשקעות הלמן אלדובי כי "עונת הדו"חות בארה"ב החלה באופן חיובי, כאשר רוב החברות שפרסמו את תוצאותיהן עד כה עקפו את התחזיות. אנו ממשיכים להאמין בשוק המניות האמריקני, לנוכח המשך השיפור בנתונים הכלכליים והריבית הנמוכה, למרות שהמחירים אינם זולים".
הכלכלנים מציינים בסקירה כי השוק האירופאי לא מראה סימנים להתאוששות, וגם גרמניה מושפעת מהחולשה בגוש האירו. "אנו מצפים להרחבה כמותית נרחבת יותר וצעדים מצד ממשלות האיחוד האירופאי על מנת לעודד את הצמיחה באזור. בישראל, למרות נתונים לא מעודדים על הצמיחה ואינפלציה שלילית במשק, ממשיך שוק המניות ושוק האג"ח להוות אלטרנטיבת השקעה אטרקטיבית עם תנודתיות נמוכה יותר משווקי חו"ל. כמו כן, לנוכח המדד השלילי, בנק ישראל צפוי להמשיך במדיניות המרחיבה עם אפשרות להורדת ריבית נוספת בשבועות הקרובים", הוסיפו בהלמן אלדובי ואמרו כי "הדולר ימשיך להתחזק בעולם למול מרבית המטבעות וגם למול השקל, זאת ככל שימשיכו הנתונים החיוביים בארה"ב".
לגבי העולם, אומרים בהלמן אלדובי כי "בארה"ב, הנתונים הכלכליים ממשיכים להצביע על שיפור בכלכלה הגדולה בעולם. נתונים שהתפרסמו לאחרונה הצביעו על כך שסקטור הנדל"ן ממשיך להתאושש כאשר התחלות הבניה עלו בחודש ספטמבר ב-6.3%, אישורי הבניה עלו ב- 1.5% וקצב מכירות בתים קיימים גם עלה ב-2.4%. בנוסף, מדד הצרכנים של מישיגן עלה בחודש אוקטובר לרמתו הגבוהה ביותר מזה 7 שנים , נזכיר כי זהו סקר המבוצע 1 לחודש מול 500 איש לפחות אשר מטרתו להגדיר את רמת בטחון הצרכנים במשק האמריקני.
"מנהל הסקר טען כי נראה שהצרכנים בטוחים מאוד במצבם ובמצבה של כלכלת המדינה וכי הסקר מוכיח שנושאים כמו- מחלת האבולה, קונפליקטיים עולמיים וחשש לירידה בכלכלה העולמית, אינם נוגעים לצרכן האמריקני. למרות כל זה, מה שהפריע קצת לחגיגה היו המכירות הקמעונאיות (אחד ממנועי הצמיחה החשובים של המדינה מאחר ונתון זה מעיד על כוח הקניה של הצרכן הפרטי) שירדו ב-0.3% בחודש ספטמבר, ירידה זו באה לאחר עלייה משמעותית בחודש הקודם ולכן הנתון נראה פחות מדאיג".
בבית ההשקעות מציינים כי "באירופה, יוון וגרמניה היו במרכז העניינים בסוף השבוע שעבר, המשקיעים חששו מכך שיוון מתקרבת למשבר בדומה לשנת 2010, זאת עקב עליה בתשואות האג"ח הממשלתיות אשר משקפות את רמת הסיכון של המדינה ועקב הודעתה של יוון כי ברצונה לצאת מתוכנית התמיכה של קרן המטבע העולמית מוקדם מהצפוי. החששות הן כי המשבר ביוון יזלוג למדינות נוספות כמו איטליה וספרד. גם גרמניה הדאיגה את המשקיעים השבוע כאשר האינדיקאטורים שפורסמו אודות הכלכלה החזקה בגוש האירו הצביעו על חולשה, הייצור התעשייתי במדינה נחלש, מדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר היה ללא שינוי וסקר אמון המשקיעים ירד בצורה חדה ועמד על 3.6-, התוצאה השלילית מצביעה על כך שלראשונה מאז נובמבר 2012 מרבית המשקיעים בגרמניה צופים כי המצב יהיה פחות טוב בעתיד".
לגבי ישראל אומרים בהלמן אלדובי כי "השוק ממשיך להציג נתונים מדאיגים כאשר מדד המחירים לצרכן ירד בחודש ספטמבר ב-0.3%, מתחת לתחזיות שעמדו על ירידה של 0.2%, האינפלציה בחישוב שנתי גם היא שלילית ועומדת על 0.3%-, עמוק מתחת ליעד האינפלציה של בנק ישראל (שעומד על 1%-3%).
"הסעיפים המרכזיים שהובילו לירידה היו: מזון (ללא ירקות ופירות), ירקות ופירות, ותרבות ובידור. חשוב לציין כי מדד מחירי הדיור נותר ללא שינוי, מה שמעיד על המשך קפאון בשוק הנדל"ן שמתחיל להשפיע גם על מחירי השכירויות. בנוסף, במהלך שבוע שעבר הלמ"ס עידכנה את תחזית הצמיחה שלה לשנת 2014 והציגה ירידה בתחזיות לצמיחה של 2.2% השנה לעומת 3.2% ב-2013".
לדברי הלמן אלדובי, בשוקי המניות: "המסחר בבורסה בת"א התנהל במגמה מעורבת בשבוע האחרון, זאת עקב ירידות חדות שהתרחשו בשווקים בחו"ל במהלך חג הסוכות. עדיין ניתן לומר כי מתחילת השנה, שוק המניות בארץ היווה אלטרנטיבת השקעה טובה יותר מאשר שווקי המניות בחו"ל.
"בסיכום שבועי, מדד המעו"ף עלה קרוב ל-0.9% ומדד ת"א 75 התחזק ב-0.4%. מבחינה סקטוריאלית, המדד שבלט לחיוב היה מדד הטכנולוגיה אשר הציג עליה של כ-2%, והמדד שבלט לשלילה היה מדד הבנקים שנחלש השבוע בכ- 2.5%. בעולם, הסופ"ש הקודם היה סוער וחג הסוכות התאפיין בירידות חדות בשווקי המניות בחו"ל, זאת עקב חששות המשקיעים מהאטה בצמיחה העולמית, בעיקר באירופה וסין.
"נוסיף ונציין כי בארה"ב נפתחה עונת הדו"חות וחברות רבות כבר הציגו את תוצאותיהן העסקיות לרבעון ה-3 של השנה, עד כה נראה כי מדובר בעונת דו"חות חיובית כאשר 70% מהחברות שדיווחו עד כה עקפו את תחזית הרווח. בשבוע האחרון מדדי חו"ל תיקנו את הירידות מהסופ"ש הקודם ובסיכום שבועי הציגו עליות נאות. מדד המניות של MSCI לשווקים המתעוררים (המדינות העיקריות במדד זה הינן סין, הודו, ברזיל ורוסיה) התחזק בכ-0.3%, והמדד העולמי התחזק במעל ל- 2.3%.
"גם מדדי המניות בארה"ב תיקנו את הירידות, כאשר מדד הנאסד"ק 100 עלה קרוב ל- 4% ומדד ה- S&P 500 זינק בכ-3.8%. באירופה, מדד ה- Eurostoxx50 עלה מעל ל-3% ומדד הדאקס הגרמני התחזק בשיעור דומה. מדדי המניות במזרח הרחוק עלו בשבוע האחרון, כאשר מדד הניקיי היפני ומדד ההאנג-סאנג הסיני התחזקו בכ-1% בממוצע.
"בשוק האג"ח, האפיק הסולידי בארץ הציג ביצועים חלשים השבוע כאשר האפיק השקלי היה עדיף על האפיק הצמוד. אגרות החוב הממשלתיות השקליות בריבית קבועה ירדו ב- 0.13% בסיכום שבועי, ואגרות החוב השקליות באפיק הקונצרני עלו ב- 0.14%. אגרות החוב הצמודות באפיק הממשלתי ובאפיק הקונצרני נחלשו השבוע ב-0.3% ובכ- 0.5% בהתאמה. כמו כן, בשוק המט"ח הדולר המשיך להתחזק השבוע ונסחר בעליות של כ-1.3%, ושערו עומד על 3.78 ₪ לדולר. גם האירו התחזק השבוע מול השקל, ושערו כרגע הוא 4.78 ₪ לאירו", מסכמים בהלמן אלדובי.