מתרבים הסימנים לפגיעה קטנה בלבד בצריכה הפרטית בחודשי המלחמה, אך לעומת זאת, ההמתנה לחוק מע"מ אפס ממשיכה להביא לצמצום בביקוש לדירות חדשות ולפגיעה בענפים הנלווים. כך עולה מעיקרי סקירת המאקרו השבועית של יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון. בבית ההשקעות מציינים כי ייתכן שההמתנה ליישום חוק מע"מ אפס פוגעת יותר בצמיחה מאשר "צוק איתן".

 

עוד עולה מהסקירה, כי בנק ישראל נחוש למנוע חידוש במגמת הייסוף אך ימתין עם צעדים נוספים עד להתבהרות מצב המשק לאחר "צוק איתן". "בנק ישראל מעדיף לחכות להתבהרות מצב המשק וסביבת האינפלציה לאחר המלחמה לפני החלטה על הורדת ריבית נוספת", מציינים בלידר.

 

נתוני תעסוקה חיוביים מאד בארה"ב מחזקים את ההערכה שהמשק האמריקאי לא זקוק למדיניות מוניטארית כה מרחיבה. "מכלול הנתונים מצביעים על התרחבות מהירה במשק האמריקאי. שוק האג"ח מתקשה להגיב בעליית תשואות בשל התשואות הנמוכות באירופה וחששות גיאו פוליטיים", ציינו בלידר.

 

כמו כן עולה מהסקירה של לידר כי לפי מודל בנק ישראל, אי ניצול מלא בגורמי הייצור בישראל (פער תוצר שלילי) צפוי להימשך בשנת 2015 אשר תומך באינפלציה נמוכה.

 

בשוק האג"ח, ממשיכים בלידר להעדיף את האפיקים הצמודים על פני האפיקים השקליים.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש