"לא מומלץ לשנות את מבנה תיק המניות. החשיפה לשוק המניות המקומי צריכה לעמוד על כ-50%-60% מהרכיב המנייתי, לאור העובדה שהתמחור של השוק הישראלי נראה אטרקטיבי יותר מזה של שווקים מפותחים אחרים". כך עולה מלהמלצות השקעה שבועיות ותחזית שבועית לשוק ההון של הראל פיננסים.

 

במניות – הסיכון גדל אך עדיין משתלם: "לאחר שבוע הפוגה מהעליות שבו המדדים העיקריים בשווקים המפותחים לעלות בהובלת השוק היפני שעלה 2.34% בסיכום שבועי, גם באירופה נרשמו עליות במדינות המובילות – גרמניה, בריטניה וצרפת לעומת ירידות שערים באיטליה. בשווקים המתעוררים היו ירידות שלוו גם בהיחלשות המטבעות בהובלת מזרח אירופה.

 

"הסקטורים שבלטו לטובה בשבוע האחרון היו שוב סקטור הבריאות והביוטכנולוגיה, ואילו סקטור האינטרנט נחלש רוב השבוע תוך המתנה להנפקת עליבאבא. ההנפקה המתוקשרת והגדולה ביותר בהיסטוריה נסגרה בצורה מרשימה וביום המסחר הראשון חלה עליה של 38% בשווי החברה לאחר שבמהלך המסחר גם הגיעה ל 50% עליה.

 

ה"שבוע תהפוך כיל לחברה דואלית כאשר החברה תונפק ביום רביעי בארה"ב, החברה לישראל תמכור 5% מאחזקותיה בכיל ותרד ל-47% אחזקה. בדומה לכיל, גם קבוצת דלק עם הפנים לחו"ל וצפויה להנפיק מניות בבורסה של לונדון בקרוב.

 

"אנו ממליצים לא לשנות את מבנה תיק המניות. בשלב הזה, החשיפה לשוק המניות המקומי צריכה לעמוד על כ-50%-60% מהרכיב המנייתי, לאור העובדה שהתמחור של השוק הישראלי נראה אטרקטיבי יותר מזה של שווקים מפותחים אחרים, שאר החשיפה הינה למניות בחו"ל בחלוקה לארה"ב, אירופה, האי הבריטי, יפן ושווקים מתעוררים".

 

אג"ח קונצרני – תוספת התשואה של האפיק שחוקה, אך תורמת לתשואה השוטפת של תיק האג"ח ולכן לגיטימית.

 

"קרוב ל 10 מיליארד ש"ח הונפקו בשוק המקומי בחודש ספטמבר (6 מיליארד מתוכם הונפקו בשבוע שעבר ע"י פועלים ומזרחי) כאשר השבוע הנפיקו חוב חברות איירפורט סיטי, מירלנד, דלתא, אפריקה וסאמיט. מתחילת השנה גויס חוב של 32 מיליארד ש"ח לעומת 34 מיליארד ש"ח בכל שנת 2013.

 

"לצד האג"ח הממשלתי שהתממש השבוע, ניתן לראות שגם מדדי התל ובנד השונים ירדו והמרווחים אף התרחבו. מגמת התרחבות המרווחים מתרחשת כבר מתחילת החודש ובאה לידי ביטוי בצורה בולטת בדירוגי A- ועד AA+, בהן מתבצע רוב המסחר. בדירוגים הנמוכים המרווחים ממשיכים לרדת בהובלת אג"ח אפריקה. גם במדדי התל בונד ניתן לראות שפרט למדד תל בונד תשואות שעלה 0.19% כל שאר מדדי התל בונד ירדו החודש בין 0.3% ל-0.75%.

 

"גם בשווקי העולם ראינו המשך פתיחה קטנה של המרווחים הקונצרנים, בעיקר בדירוגים הנמוכים. על רקע ריביות נמוכות לאורך זמן ועל רקע ירידה בסיכון ההחזר של חברות רבות, בארץ ובעולם, אנו ממשיכים להחזיק כ -35% מתיק האג"ח באפיק הקונצרני. ממשיכים להקפיד על פיזור ענפי, פיזור גיאוגרפי ושוללים העלאת סיכון באמצעות רכישת אג"ח מדורגים בדירוג נמוך. בתיק השקעות – ממולצים פיזור, מח"מ בינוני ותשואה שוטפת.

 

"הפד הצליח לשכנע את השווקים בכך שהריבית תמשיך להיות מאוד נמוכה בחודשים הקרובים וגם כשתתחיל לעלות קצב עלייתה יהיה איטי. לצד זאת, כרגע, לא נראה שהאינפלציה "מתכוננת" להרים ראש בשווקים המפותחים. מכאן, שתיק אג"ח במח"מ בינוני עם מרכיב קונצרני מוגבל, יכול להניב למשקיעיו תשואה עדיפה על פיקדון בריבית אפסית, אך פוטנציאל התשואה נמוך מתשואת העבר ודרך השגתו תהייה תנודתית יותר. אנו ממשיכים להמליץ לצרף לתיק מרכיב מנייתי, שלהערכתנו, לאורך זמן, ימשיך לתרום לחיוב", סיכמו בהראל.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש