במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הדולר-שקל ממשיך לדחוף מעלה והוא בוחן את רף 3.65. גם בעולם הדולר ממשיך לבסס את כוחו, כאשר מדד הדולר נושק לרמה הגבוהה ביותר מאז יולי 2010. התחזקותו של הדולר בעולם ובזירה המקומית ביממה האחרונה נרשמה למרות שאמש, בתום דיוני הריבית החודשיים, הבנק הפדרלי לא חידש דבר וחזר על הצהרתו הקבועה לפי הוא יותיר את הריבית ברמת אפס למשך תקופה ממושכת גם לאחר סיום ההרחבה הכמותית.

 

"במסיבת העיתונאים שלאחר ההחלטה ציינה הנגידה ילן כי עדיין ניכרת חולשה בשוק התעסוקה וכי האינפלציה עדיין מתחת ליעד, ומכאן שלא צפויה לנו העלאת ריבית בחודשים הקרובים. ואולם, העובדה כי ההרחבה הכמותית צפויה להסתיים בעוד חודשיים, על פי קצב הצמצום הנוכחי, תמכה בדולר. גם שוק המניות האמריקני הגיב בחיוב לנכונותו של הבנק הפדרלי להותיר את הריבית ברמת אפס. כרגע בשוק מעריכים כי הריבית תועלה במחצית השנייה של 2015. העובדה כי הדולר לא נסוג בעקבות הרטוריקה הזו אמש רק מחזקת את המפנה בכוחו של הדולר בשבועות האחרונים.

 

"עלייה של הדולר-שקל מעל 3.65 תסלול את הדרך לעבר 3.67. 3.67 מסמנת את שליש מהירידה מהפסגה ב-4.1 ביוני 2012 ועד השפל ב-3.4 ביולי-אוגוסט 2014. עד כה הראלי המסחרר של הדולר-שקל כמעט ולא נעצר לתיקונים. 3.67 בהחלט עשויה להיות רמה שבה יבחרו חלק מהספקולנטים לממש רווחים, לפני הירידה בנפחי המסחר בשוק המקומי לרגל החגים".

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש