מכירות בעלי עניין הינם תופעה שכיחה בשווקי ההון בארץ ובעולם ולא בהכרח המהלך נובע בעקבות אירוע מסוים או מגמה. יחד עם זאת, כאשר מנכ"ל, ובמקרה הזה אורי הדומי, מממש במנה אחת כמות יחסית לא מבוטלת של אחזקותיו ועוד זמן קצר לאחר קבלת אישור שיווק בשוק סיני והמתנה להשקה מסחרית של התוויה מבטיחה, נשאלת השאלה: אולי בכל זאת המניה נסחרת כיום במחיר הוגן או אפילו גבוה?

 

מזור רובוטיקה מייצרת בקיסריה מערכות רובוטיות מונחות ההדמיה לתמיכה בפרוצדורות כירורגיות בתחום האורתופדיה והנוירוכירורגיה המיועדות לניווט של כלים כירורגים בדיוק גבוה ובפולשנות מזערית. נכון להיום, משווקת החברה את מערכת ה-Renaissance המיועדת לסייע בניתוחים לעמוד השדרה. מערכת ה-Renaissance המיועדת גם להתוויית ניתוחי מוח, משלבת את טכנולוגית הדמיה תלת מימד. כמו כן, מניות החברה נסחרות גם בארה"ב באמצעות ADR.

 

את המחצית הראשונה של השנה, סיימה החברה עם מכירות של 9.4 מיליון דולר, לאחר ירידה של 16%, בהשוואה לתקופה אשתקד. מחזור מכירות בסדר גודל של עד כ-20 מיליון דולר, אינו מכסה את ההוצאות השוטפות והחברה נמצאת בצד השלילי מנקודת האיזון התפעולית (בהתחשב בהוצאות קבועות חצי שנתיות של כ-15 מיליון דולר). לפי כך, בסוף חציון הראשון של 2014 הראתה החברה הפסד תפעולי של כ-7.7 מיליון דולר. במהלך הרבעון השני, חברה מכרה 4 מערכות בלבד, מתוכם אחת המיועדת להתוויה טרייה, המוח – קצב מכירות שאינו מממש את ציפיות השוק. אורי הדומי ציין באותה העת כי קצב מכירות יואץ במהלך המחצית השנייה בהשוואה לראשונה, ובמהלך רבעון שלישי של השנה כאמור מימש את אחזקותיו.

 

כך גם בהודעת החברה, השבוע, כי קיבלה אישור לשווק את מערכותיה הרובוטיות לבתי חולים בסין, ציין הדומי "קבלת האישור של מנהל מזון והתרופות הסיני CFDA לשיווק מערכת הרנסנס בסין היא הישג משמעותי למזור, שמביא בפנינו הזדמנות וגישה לשוק הגדול והצומח". פעם נוספת נשאלת השאלה, האם זה הזמן הנכון לממש אחזקות כאשר החברה ניצבת בפני "הזדמנות". יחד עם זאת, מי שכן ניצל את ירידת ערכה של המניה ב-16% מתחילת השנה, היה המשקיע המוסדי, חברת מגדל, שהפכה לפני כחודשיים לבעלת העניין בחברה ורכשה מניות עבור קרנות הפנסיה, קופות הגמל וקרנות הנאמנות שלה.

 

לסיכום, לזכות החברה יש לומר כי הינה בעלת טכנולוגיה ייחודית, בעלת האישורים והנכסים הנדרשים למעמד החברה היצרנית ולא רק מו"פ. יחד עם זאת, אסטרטגיית השיווק של החברה אינה מרשימה וזאת לאורך תקופה ארוכה יחסית. ייתכן כי דווקא השוק הסיני והתוויה החדשה (ניתוחי מוח) יצליחו לשחזר את ההצלחה של החברה ושל המניה כמו בעבר הלא רחוק, אך בינתיים נראה כי נדרש שינוי מהותי על מנת להחזיר את אמון השווקים, במיוחד על רקע כישלונות מרובים של חברות הביומד המקומיות בתקופה האחרונה בעוד שהחלום הוורוד של מזור  בקרב המשקיעים טרם התממש. בשנה החולפת קצב המכירות אינו מצדיק את הציפיות והשבוע, וכפי שצוין צעדיו של מנכ"ל החברה, אורי הדומי מטילים ספק נוסף בפוטנציאל השקעה, וזאת לאחר שמכר את רוב אחזקתו במניות החברה בכ-4.2 מיליון שקל.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 24
    מתי מותר למנכ"ל למכור? חבורה של ליצנים

    אם המניה נמוכה - למה מוכר הרי היא תעלה אם המניה גבוהה - למה מוכר, מה, הוא יודע משהו? אם יש חדשות טובות - למה מוכר, אולי החדשות לא כ"כ טובות אם יש חדשות רעות - הוא בטח מוכר כי יהיה יותר גרוע בקיצור אסור לו למכור אף פעם! חשבתם שאולי הוא רוצה קצת כסף לעצמו מתישהוא?

    • ותיקן
    • 15/09/2014 14:46
  • 23
    הפיל את המנייה , צריך לפטר אותו

    מי שלא מאמין בחברה שהוא מנהל אזי כדאי שיפנה את מקומו מה גם שההישגים שלו לא מרשימים בלשון המעטה . לא ברור בכלל למה הוא מקבל את כל הצ'ופרים האלה כשהוא מוכר כל כך מעט מערכות . האישור בסין עדיין לא מוכר מערכת אחת , חובת ההוכחה עליו אבל אם הוא מוכר את המניות סימן שהוא בעצמו לא מאמין בהצלחה של המהלך . הדירקטוריון צריך להגיד לו תודה רבה ולמצוא מישהו אחר , זה הפתרון המתבקש

    • יהודה
    • 15/09/2014 13:42
  • 22
    ברורר..... תראו איך אנזימוטק התרסקה מאז מימוש בעלים והמנכ"ל בפברואר

    • ברור כשמש
    • 14/09/2014 23:49
  • 21
    פשוט עושים עליכם סיבוב

    הירידה במניה בימים האחרונים מוכיחה שהוא צדק. אל תתפלאו אם עוד כמה ימים יספרו לכם שהוא זה שקנה את מה שמכרתם.

    • זאב
    • 14/09/2014 21:21
  • 20
    צודקים קיבלתי , לגבי העובדות אבקשכם לבדוק שוב ולהיות הוגנים אם תגלו שצדקתי בנוגע לתזמון המכירה

    • צדק צרדוף
    • 14/09/2014 13:47
  • 19
    מגיב 18 - ההודעה אכן נמחקה

    מכיוון שיש דרך להעלות ביקורת, כבר העלית כאן בכתבה כמה תגובות וכל עוד אתה מצביע על משהו שדורש תיקון לדעתך זה בסדר, אבל אל תאשים אחרים סתם ללא הוכחות כי זו הכפשה והשמצה. בהצלחה

    • צוות ספונסר
    • 14/09/2014 13:42
  • 18
    ספונסר, מחקתם את התגובה שלי, סבבה אבל לפחות תקנו את הטעון תיקון

    • צדק תרדוף
    • 14/09/2014 13:37
  • 17
    מזור רובוטיקה

    המנכל הדומי . או יותר נכון הדובי מיתנהל כמו דוב ולא כמו שור . או לחילופין כמו רובוט . אז מה לא הבנתם. חחחחחחחחחחחחחחחחחחח.

    • זאביק השועל
    • 13/09/2014 15:23
  • 16
    מזור רובוטיקה ניתוחית . hi siciorite

    טמבלים . לא מבינים שבבורסה הכל הפוך על הפוך על הפוך ממה שאתם חושבים. והמבין יבין . ניתראה בקרוב.

    • זאביק השועל
    • 12/09/2014 14:39
  • 15
    מתי מכר ?

    באיזה תאריך ?

    • יקי
    • 11/09/2014 19:27
  • 13
    אבל אם החברה שלו טובה למה למכור?

    כי קיבלת? אבל קיבלת משהו טוב לא? מי כמוהו יודע... בקיצור- מי שרוצה לשכנע את עצמו ימצא סיבות מוזרות כמו זה שהוא קיבל אופציות, ומי שמוכן להסתכל למציאות בעיניים יבין לבד.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • יוקין
    • 11/09/2014 15:38
  • 9
    הוא הולך לקבל ב 22.10.14 בחזרה אותן מספר אופציות כמו המניות שמכר

    • תהיו מדוייקים
    • 11/09/2014 12:54
  • 8
    אין סיבה לקנות, אך עם זאת

    אין לדעת מה שיקוליו. יכל להיות שזקוק לכסף לצרכים אחרים. בכל מקרה זה לא נראה טוב.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • גסטון
    • 11/09/2014 12:37
  • 6
    ספונסר, המהלך הזה חורה לי אבל לפחות תהיו הוגנים ומדוייקים

    1. הדומי מכר את המניות לפני הפירסום בדבר האישור בסין ולא אחרי . 2. הדומי מכר מניות כי הוא הולך לקבל את אותו מספר האופציות בעוד חודש לכן מבחינתו ישארו לו העצם אותו מספר אופציות ומניות. בעולם אוטופי הייתי רוצה שבעלי עניין לא יממשו מניות אבל כולם רוצים מידי פעם תמורה כספית בעבור השקעת הזמן שלהם. ספונסר, יש לכם נוהג להכפיש את מזור כאילו שעשיתם שורט עליה , תבדקו עצמכם . אני הפסדתי כסף המזור והלוואי שהדומי לא היה מוכר מניות בתקופה כזאת אבל זאת זכותו ולא בהכרח מעיד על כלום.

    • משקיע מאוכזב מאדומי
    • 11/09/2014 12:29
  • 5
    ואז נשאלת השאלה, למה לי לקנות מניה

    שמוכר לי המנכ"ל? וזה לא שהוא מכר דמי כיס, הוא מכר את רוב אחזקותיו.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • יוקין
    • 11/09/2014 12:24
  • 3
    מכיר את זה חביבי , הוא מכר אני מוכר ועכשיו !!!

    • רן
    • 11/09/2014 11:00
  • 2
    לעומתו,יו"ר וויטסמוק קנה 3.7 מיליון|65|

    וויטסמוק-האם יו"ר וויטסמוק רוצה לקבל דבידנד גדול יותר ??? גילת יריב,יו"ר הדירקטוריון של וויטסמוק,קנה השבוע בבורסה בתל אביב סך 3.7 מיליון מניות בשער 13.27 אג'. לדעתי,קניה זו גם מבטאת את בטחון היו"ר בחברה וגם מרמזת על המשך חלוקת דבידנד על פי מדיניות הדבידנד,שהחליט דירקטוריון וויטסמוק במרץ-אפריל 2014 . וויטסמוק-ההנהלה בוטחת בעתיד החברה- במעשים. |12||13||65|
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ymsyms
    • 11/09/2014 10:45