המסחר בוול סטריט נסגר הערב במגמה מעורבת בנטייה לירידות שערים, לאחר יום מסחר שנפתח באופן חיובי אך המשיך במגמה מעורבת לאחר פרסומי המאקרו, ביניהם ספר הבז’. אתמול מדדי וול סטריט סגרו בין עלייה של 0.3% לירידה של 0.2%.
מדד ה-S&P ירד ב-0.08% ל-2,000.74. מדד הנאסדק ירד ב-0.56% ל-4,572.57 ומדד הדאו עלה ב-0.06% ל-17,078.41.
הזמנות מוצרי המפעלים בארה"ב זינקו ב-10.5% ביולי ל-558.3 מיליארד דולר, בעיקר בתגובה לעלייה חדה בחוזים למטוסים מסחריים.
כלכלנים צפו עלייה של כמעט 11%. ההזמנות ממפעלים עלו ברמה מתוקנת של 1.5% ביוני במקום אמדן ראשוני של 1.1%. ללא התחבורה, ירדו ההזמנות ב-0.8%. ביולי. הזמנות מוצרים בני קיימא זינקו ב-22.6% ביולי. הזמנות למוצרים שאינם בני קיימא נפלו ב-0.9%.
כלכלת ארה"ב המשיכה לצמוח בקצב מתון לתוך סוף חודש אוגוסט, כאשר רק שוק הדיור משתרך מאחור. כך עולה מספר הבז’ שפרסם הערב הבנק הפדרלי בארה"ב.
על פי הדוח, "בכל 12 המחוזות לא נרשם שינוי מהותי בקצב הצמיחה הכללי." בעוד שהוצאות הצרכנים ושוק השירותים הלא-פיננסיים המשיכו להתרחב, "בקושי מחצית מהמחוזות דיווחו על יציבות או צמיחה בפעילות הנדל"ן." שוק העבודה המשיך לצמוח באיטיות ונרשם שינוי קל בלבד בלחצי שכר ומחירים. מהדוח עולה כי המחוזות מחולקים באופן שווה בין שלוש קטגוריות: צמיחה, האטה או ללא שינוי.
בית המשפט הגבוה בבריטניה פסק לטובתה של טבע (18680↓0.9%−) בעתירתה נגד חברת התרופות אסטרה-זנקה בנוגע לתוקפו של פטנט אירופי על תרופת ה-Symbicort של אסטרה-זנקה במינון קבוע ומשולב של פורמוטרול ובודסונייד - לטיפול באסתמה ואלרגיה של האף. בית המשפט הסכים עם טבע שהפטנט של אסטרה-זנקה המכסה את ההתוויה הזו של Symbicort נחשב מובן מאליו ודחה את התיקונים לפטנט מצד אסטרה-זנקה על בסיס העובדה שהם מוסיפים חומר.
מניית טסלה טיפסה אתמול לשיא לאחר שהחברה זכתה להמלצת "קנייה" ומחיר יעד של 400 דולר.
בריינסטורם קיבלה ממשרד הפטנטים האירופי (EPO) הגנה על שיטת הייצור של תאי הגזע הייחודיים שלה (NurOwn) לטיפול במגוון מחלות ניווניות של מערכת העצבים המרכזית, ובראשן ALS.