יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות, אומר היום כי "על רקע נתונים כלכליים חיוביים שפורסמו באסיה ובהם עלייה מרשימה במדד מנהלי הרכש במגזר השירותים בסין לצד עלייה בנתוני התוצר באוסטרליה, נתונים התומכים בהתרחבות הפעילות הכלכלית והצמיחה באסיה ניתן להבין את האכזבה מהנתונים הכלכליים החלשים המתפרסמים באירופה ובהם הירידה בשיעורי הצמיחה במזרח אירופה לצד ההתייצבות בנתוני מדד מנהלי הרכש בגרמניה ובצרפת.

 

"בחינת הנתונים הכלכליים במתפרסמים לאחרונה בספרד ובאיטליה והמורים על תהליך מתמשך של הרעה בנתונים המאקרו כלכליים כאשר היום צפויים להתפרסם מדד רכש המנהלים, דורשים תשומת לב ועשויים לשמש זרז בקבלת ההחלטות של הבנק המרכזי האירופאי לעידוד הפעילות הכלכלית.

 

"תשומת הלב תופנה היום למכרזי האג"ח בגרמניה ובארה"ב, כמו-גם לספר הבז’ בו מפורטים נתונים בארה"ב באשר למכירות ברשתות השיווק, הזמנות ממפעלים ונתוני הפעילות הכלכלית ב-12 המחוזות הפדררליים.

 

"בזירה המקומית, פעילותם הרחבה של מנגנוני מסחר אוטומטיים לצד סוחרים טכניים מעניק משקל לתמונה הסטטיסטית ולפיה התחזקותו המהירה של הדולר הינה משום תנועה קיצונית התומכת בהתייצבות שער הדולר-שקל סביב רמת 3.57, ואף תומכת בתיקון שערים אל מתחת לרמה זו כאשר ביקושי מט"ח ערים צפויים בתחום 3.56 עד 3.54. היצואנים מזרימים היצעי מט"ח כל עת שהדולר נע לעבר התחום 3.58-3.62.

 

"המגמה הפרו-דולרית הנתמכת בפעולותיו של בנק ישראל טרם מוצתה. על רקע פער הריביות השלילי שבין השקל לדולר, הסקטור המוסדי עשוי לספק ביקושי מט"ח בטווח הקצר ולתרום לפוטנציאל הפיחות של השקל. בטווח הארוך, עם החזרה לעבר תחום יעד האינפלציה (1%-3%) והעלייה בשער ריבית השקל, לשקל פוטנציאל התחזקות אל עבר רמות שפל", סיכם פריימן.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש