המסחר בוול סטריט מתנהל במגמה מעורבת, ובאירופה נחתם המסחר בעליות שערים. אתמול לא התקיים מסחר בארה"ב לרגל חופשת יום העבודה. ביום ו’ מדד ה-S&P 500 נסגר ברמת שיא שלא נרשמה מאז שנת 2000.
מדד ה-S&P יורד ב-0.21% ל-1,999.14. מדד הנאסדק עולה ב-0.19% ל-4,589.13 ומדד הדאו יורד ב-0.30% ל-17,046.62.
ה-ISM היצרני בארה"ב לחודש אוגוסט עלה בהפתעה, ועמד על 59% - הרמה הגבוהה ביותר מאז חודש מאי 2011. הקונצנזוס צפה ירידה קלה לרמה של 56.6%, זאת לאחר שביולי נרשמה רמה של 57.1%, שהייתה לפניו הגבוהה ביותר מאז 2011.
שני נתוני מאקרו נוספים התפרסמו לפני שעה קלה בארה"ב: ההוצאות על בניה עלו ב-1.8% ביולי לרמה של 981.3 מיליארד דולר; ושיעור ה-PMI היצרני הסופי לחודש אוגוסט עמד על 57.9 - מעט מתחת הערכה קודמת של 58. הנתון הסופי של אוגוסט הוא הגבוה ביותר מאז אפריל 2010.
אפל ממשיכה לעמוד במוקד, לקראת שבוע הבא, אז ייערך הכנס השנתי של החברה עם ציפייה לחשיפת ה-iPhone 6 ואולי גם ה-iWatch.
טסלה מוסיפה לעמוד במוקד לאחר שמניותיה היכו שיא-תוך-יומי חדש ביום ו’ האחרון, זאת ברקע הודעה של החברה כי הגיעה להסכם פריסת תחנות טעינה בסין.
טבע הודיעה היום על הצלחה בשני ניסויים קליניים בתרופת ה-reslizumab, לטיפול באסתמה.
מניותיה של חברת הביוטק Exelixis קורסות ברקע הודעת החברה על כישלון בניסוי קליני, וכי היא צפויה לפטר בעקבות כך 70% מכוח העבודה שלה.