הזמנות למוצרים בני קיימא בארה"ב זינקו בקצב שיא של 22.6% בחודש יולי בהשפעת הזינוק בחוזים למטוסי בואינג. עם זאת, ההזמנות בפועל נפלו במרבית הענפים האחרים, כך דיווח היום משרד המסחר האמריקני.
כלכלנים שהשתתפו בסקר של MarketWatch צפו שמדד הזמנות מוצרים בני קיימא יעלה ב-12.6% בלבד, זאת לאחר שבואינג חתמה על מספר שיא של חוזים למטוסי סילון חדשים בחודש יולי.
הביקושים למכוניות ולמשאיות היו שוב חזקים, ועלו ב-10.2%. עם זאת, הזמנות לא כולל מגזר התחבורה דווקא ירדו ב-0.8% על רקע חולשה נרחבת.
הזמנות למתכות עיקריות, מכונות, מחשבים ומוצרי הגנה כולן ירדו. נתון המרכך את המכה של חודש יולי, שהינו בדרך כלל חלש, היה עדכון חד כלפי מעלה בהזמנות לחודש יוני - לעליה של 2.7% לעמות 1.7% שדווחה בתחילה.
הזמנות למוצרי בני קיימא עשויות להסתובב מחודש לחודש, אבל ההזמנות עד כה בשנת 2014 מראות כי העסקים ממשיכים להתרחב בקצב מתון שהוא מעט מתחת לנורמה ההיסטורית בשלב זה של ההתאוששות הכלכלית.
ההזמנות טיפסו 4.3% בשבעת החודשים הראשונים של השנה. הזמנות למוצרי ליבת הון - מדד של השקעה עסקית - ירדו ב-0.5% ונפלו בפעם השלישית בתוך ארבעה חודשים. עם זאת, המשלוחים של מוצרי הון ליבה, קטגוריה המשמשת כדי לקבוע את הצמיחה הכלכלית הרבעונית, עלו ב-1.5% ביולי, עליה שלישית ברציפות.