מניית פייסבוק (סימול: FB) הינה מפעילת הרשת החברתית הגדולה בעולם. מניות החברה נסחרת לפי שווי שוק של 191.65 מיליארד דולר והיא כלולה במדד הנאסד"ק 100 והאס אנד פי 500.

 

בשבוע שעבר פרסמה החברה את דוחותיה לרבעון השני של השנה. החברה דיווחה על רווח של 0.3 דולר למניה בעוד צפי האנליסטים עמד על רווח של 0.26 דולר. התגובה לאחר הדוחות הייתה אוהדת ושלחה את המניה לעליות שערים של 5% יום לאחר הדוח ולשיא חדש סביב של 75-76 דולר.

 

ניתוח טכני

 

בגרף היומי הקצר, ניתן להבחין בפער המחירים העולה במניה שנוצר בסיום השבוע שעבר. המניה פרצה בגאפ עולה את רמות השיא במניה מחודש פברואר 71.5 ותחילת מרץ 72.5. השיאים הקודמים שציינתי הגיעו לאחר פרסום הדוח של הרבעון הראשון גם שם הגיע פער מחירים עולה שהרים את המניה מ 60 דולר לשיאים שצוינו (כ- 20%).

 

המקרה הנוכחי במניה זהה מאוד, שוב דוחות שהשוק אוהב, פער מחירים עולה מעל רמות שיא רק שהפעם המניה נוזלת ואינה ייצרה תנועה עולה לאחר הקפיצה כלפי מעלה. הנחת עבודה לטווח הקצר שכל אזור של 71.5-72.5 דולר שהוא גם השיאים הקודמים כאמור וגם סגירה של פער המחירים צריכים להכניס קונים חדשים למניה לדחיפה קדימה אל עבר שיאים חדשים. היפוך סביב הרמות שצוינו גם אם יגיע גבוה מכך יכול לתת כניסה נוחה למניה עם סטופ בשפל או מתחת ל 71.5 דולר ויעדים עולים לכיוון 80-85 דולר לשבועות הקרובים. נעילה מתחת ל 71.5 ו 70 דולר שהיא רמת מחיר עגולה יכולה לחסל את התרחיש שציינתי  ולכן חשוב להיות ערים להתנהגות ולכח הקונים בימי המסחר הבאים.

 

עוד אציין, שמניית טוויטר פרסמה אמש את הדוחות שלה ועברה לרווח של 0.02 דולר למניה בעוד הצפי היה להפסד, המניה עלתה לאחר המסחר ב 30-35 אחוז והבוקר עולה במסחר המוקדם כ 27% דבר שיכול להשפיע על פייסבוק ועל ההיפוך אותו אני מצפה לראות.

 

בהצלחה לסוחרים.

 

 

מניית FB – גרף יומי

 

* Stock chart courtesy of StockCharts.com

 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש