דלק קבוצה – חברת אחזקות בשליטת יצחק תשובה (64.3%). החברה מנהלת השקעות בארבע יבשות ומתמקדת בשלושה מגזרים: אנרגיה ותשתיות, שירותים פיננסים וייבוא כלי רכב. מניות החברה הנסחרות תחת מדד ת"א 25 לפי שווי שוק של 15.89 מיליארד ש"ח.

 

לאחרונה דיווח החברה על מכירת נכסים שאינם קשורים לתחום האנרגיה. החברה מכרה את אחזקותיה בחברת ברק קפיטל בכ- 237 מיליון שקל. כמו כן החברה חתמה על מזכר הבנות לא מחייב למכירת השליטה בחברת הביטוח הפניקס (47%) לפי שווי שוק של 3.1 מיליארד שקל. למרות מסע המימושים, מניות החברה ירדו בכ- 9% מרמת השיא השנתי שנרשם במהלך חודש מאי האחרון סביב רמה של 148,800 נקודות.

 

מהזווית הטכנית, המניה אומנם נסחרת תחת מימוש, אולם רחוקה בכ- 9% משיא כל הזמנים. המגמה הראשית שורית לחלוטין. ממבט רחב על התנהגות גרף המחירים ניתן להסיק שכל מימוש או דשדוש מהווה נקודת חבירה למגמת הנייר.

 

בשבועות האחרונים המניה מחפשת תחתית סביב 134,000 נקודות ומתחילת החודש מתבססת מעליו. רמה זו מהווה רמת תמיכה נקודתית ויתכן שמכן המניה תצא לתיקון עולה חזרה לרמת השיא. הטריגר לתחילת התיקון יתקבל בפריצה כלפי מעלה של רף ה- 140,000 נקודות וסוחרים אגרסיביים ינצלו את ההתבססות הנוכחית מעל רף ה- 134,000 נקודות כדי לחבור למגמה.

 

לסיכום – המניה נסחרת מעל רמת תמיכה נקודתית אשר עשויה להוות טריגר לסיום התיקון וחזרה לרמות השיא סביב 148,000 וסטופ-לוס קרוב בשבירה כלפי מטה של רף ה- 134,000 נקודות וכישלון פריצה חזרה.

 

דלק קבוצה – גרף תקופתי

 

* הגרף נוצר באמצעות תוכנת sponser charts

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    רק תסביר לי בבקשה למה היא יורדת היום כשאתה אומר לקנות

    מה קורה פה

    • מושיקו
    • 31/07/2014 13:56
  • 1
    לדעתי - תיקון עולה בהחלט אפשרי

    עם זאת, לטווח הארוכ נראה כי המניה קיבלה כעת אתות שלילי מעבר לטווח הקצר כאמור.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • avijakub
    • 30/07/2014 09:30