אלקטרוניק ארטס (סימול: EA) עוסקת בפיתוח, שיווק והפצה של משחקי וידאו ומחשב. משחקי החברה מתאימים לכל קונסולות המשחקים המוכרות, סוני פלייסטיישן, אקס בוקס של מייקרוסופט, מחשבי PC, טלפונים סלולריים ועוד. בין מוצרי החברה קיימים משחקים מוכרים וותיקים מאוד כמו FIFA, סדרת המשחקים המצליחה Need for speed, NBA ועוד רבים. החברה נסחרת במדד הנסד"ק 100 ואס אנד פי 500 לפי שווי שוק 10.98 מיליארד דולר.

 

בשבוע שעבר פרסמה החברה את דוחותיה לרבעון השני של השנה. החברה דיווחה על רווח של 0.1 דולר למניה בעוד צפי האנליסטים עמד על הפסד של 0.13 דולר. למרות ההפתעה בדוחות הגיבה המניה בירידות שערים מרמות שיא של 5 שנים סביב 38.5 דולר לאזור השפל האחרון סביב 35 דולר שם סיימה את יום המסחר האחרון.

 

ניתוח טכני

 

בגרף השבועי ארוך הטווח ניתן לראות שהמניה לא נהנתה מספיק מעליות השערים בשנים האחרונות. בגרף השבועי ארוך הטווח ניתן לראות שהמניה למעשה חזרה סמוך מאוד לרמות השפל של שנת 2007 סמוך ל 40 דולרים ולמעשה בדקה אותה מלמטה. השנים החזקות בשוק ב 2009-10 לא הטיבו עם המניה שיצאה למהלך עולה מהותי רק בשנת 2013 ועד לרמות השיא של הימים האחרונים.

 

 

אלקטרוניק ארטס – גרף שבועי

 

* Stock chart courtesy of StockCharts.com

 

 

בגרף היומי הקצר, ניתן להבחין במימוש האחרון מאמצע השבוע שעבר ופתיחת שבוע המסחר הנוכחי בו אבדה המניה כ 3.5 דולרים מרמות השיא בהן נסחרה לפני הדוחות.

בטווח הקצר אזור של 35 דולר הינה רמה חצי עגולה וגם שפל אחרון בגרף המחירים דבר שיכול להביא להיפוך מגמה בטווח הקצר בטח כשהמומנט החיובי בשוק טרם הסתיים ואנו רואים שוב ושוב את העוצמה בשוק המניות כשהמדדים הראשיים אינם מתממשים.

אסטרטגיית מסחר מעניינת ללונג יכולה להיות עם היפוך מגמה מעל אזור של 34.8-35 דולר ביום המסחר הקרוב לטובת תיקון עולה, תקיפת אזור של 38 דולר שוב ואולי גם את רמת 40 דולר אותה רמת שפל מ 2007 שנשברה איי שם בשנת 2008 ושלחה את המניה לירידות חדות ולשפלים של 11-12 דולר ב 2012.

מנגד, המשך פסימיות של הסוחרים ושבירה של רמת התמיכה יכול לגרום להמשך תנועה יורדת ולבדיקה של פתח הגאפ העולה מהדוחות הקודמים של המניה ברבעון הקודם. אין ספק שהכרעה תגיע בקרוב ובהתאם אליה לפעול.

 

בהצלחה לסוחרים.

 

 

אלקטרוניק ארטס – גרף יומי

 

* Stock chart courtesy of StockCharts.com

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש