מדד ERN, החברה המובילה בסליקת תשלומים בצ’קים, המציג את היקף השימוש בצ’קים בישראל, מציג קיטון של כ- 18% בכמות העסקאות בצ’קים באזור הדרום מאז תחילת מבצע ’צוק איתן’.
כמו כן, בהתייחס לכל הארץ, המדד מציג קיטון של 10% בכמות העסקאות בצ’קים וקיטון של 7% בסכום העסקאות בצ’קים. בנוסף, בבחינת סכום העסקה הממוצעת חל גידול של כ- 5% מול השבוע שקדם למבצע באזור הדרום ואילו ברחבי הארץ סכום העסקה הממוצעת עלה בכ-3% מול השבוע שקדם למבצע.
בענף הביגוד הורגשה הירידה החדה ביותר שהסתכמה בקיטון של כ- 50% בפעילות בצ’קים בדרום ו- 25% קיטון בפעילות במרכז לעומת השבועות שלפני המבצע. בענף מוצרי חשמל מגמת הירידה עומדת על 30% ואילו בסופרמרקטים הירידה בפעילות התעמקה ל- 20% מול ירידה של כ- 5% בשבוע הראשון של המבצע בדרום וקיטון של 12% במרכז.
לדברי שי פרמינגר, מנכ"ל ERN, "ככלל חודשי הקיץ מאופיינים בגידול עונתי בהיקף השימוש בצ’קים בישראל, אך לאור מבצע ’צוק איתן’ אנו עדים למגמת ירידההן בהיקף השימוש בצ’קים והן בסכום העסקאות בכל הארץ, כאשר הדרום מציג את הירידה החדה ביותר. הסיבה לכך נעוצה במצב הרוח הלאומי ושינוי בתכניות הצרכנים לימי הקיץ. לעומת זאת אנו רואים גידול בסכום העסקה הממוצעת, דבר המעיד, להערכתי, על עסקאות מרוכזות יותר לפרק זמן ארוך יותר".