מדד הנדל"ן 15 הינו מדד מניות המכיל את 15 חברות הנדל"ן בעלות שווי שוק הגבוה ביותר שנסחרים בבורסה בת"א. בין מניות המדד ניתן למצוא את החברות הגדולות ביותר בתחום, כמו קבוצת עזריאלי, גזית גלוב, אלוני חץ, מליסרון שיכון ובינוי ועוד.
ניתוח טכני
בגרף היומי ניתן לראות את טווח המסחר בארבעת החודשים האחרונים, אזורי שיא רב שנתיים סביב 405 נקודות ואזור תמיכה חזק סביב 384/5 נקודות. המימושים האחרונים בשוק הביאו את המדד פעמים לאזורי התמיכה. פעם אחת לפני כשבועיים בתחילת המבצע צוק איתן ופעם שנייה אתמול בפתיחת שבוע המסחר.
הנחת עבודה לטווח הקצר – הקרבה לאזורי תמיכה על הגרף מזמינה אפשרות לפעילות לסוחרי טווח קצר. האופטימיים יחפש את הקרבה לתמיכה החשובה ויחפשו לונג בעזרת תעודת סל על המדד, עם סטופ קצר בשבירה של הנמוך מלפני כשבועיים ברמת 382.
הסוחרים הפסימיים יותר יכולים להמתין לשבירה ברורה של התמיכה אתה נקבל על בסיס סגירה מתחת ל 384 נקודות. במקרה הזה היעד שיתקבל הינו גובה הדשדוש במדד והוא כ 20 נקודות תנועה יורדת לאזורים של 365 נקודות.
רמז לתנועה אפשר לקבל מהגרף השבועי כשחלק מהאינדיקטורים בו עוברים לטריטוריה שלילית לאחר חודשים רבים מאוד שהיו ברמות חיוביות.
מדד הנדל"ן – גרף יומי

* הגרף נוצר באמצעות תוכנת sponser charts