אלכס זבז’ינסקי ממיטב דש ממליץ בסקירת מאקרו שבועית על מח"מ של כ- 3-4 שנים בתיק, וממשיך להעדיף את האפיק השקלי על פני הצמוד. במיטב דש ממליצים גם על מעבר לאג"ח קונצרניות בדירוגים AA.

 

מעיקרי הדברים עולה כי הצמיחה לרבעון הראשון עודכנה כלפי מעלה ל-2.9%. אולם, הנתונים הכלכליים השוטפים היו חלשים, למעט הנתונים המתייחסים לשוק העבודה. במיוחד בולטת חולשה ברבעון השני ביצוא התעשייתי. "אנו מעריכים שמאזן השיקולים תומך עדיין בהשארת הריבית בישראל ללא שינוי. הנתונים הכלכליים לחודשים יולי-אוגוסט יושפעו מהמבצע בעזה ויקשו על בנק ישראל לקבל החלטות".

 

קרן המטבע הבינלאומית אומרת בדו"ח מיוחד שבלי זירוז רפורמות באירופה, וצעדים נמרצים של הבנק המרכזי, כולל רכישות האג"ח הממשלתיות, כלכלתה לא תצליח להתרומם.

 

הצמיחה בסין עלתה על התחזיות ברבעון השני, אך הנתונים השונים, כולל ייצור חשמל, שינוע מטענים ונתוני שוק הנדל"ן מצביעים על החרפת ההאטה בצמיחה.

 

הנתונים הכלכליים בארה"ב ממשיכים להיות חיוביים ברובם, אך השווקים הושפעו מההתפתחויות הגיאופוליטיות. הדוחות הכספיים שהתפרסמו עד עתה היו טובים יותר מהרבעונים הקודמים.

 

מיטב דש עדכנו את תחזית האינפלציה לחודש יולי ל-0.2%. לדבריהם, קיימת אי וודאות גבוהה לגבי המדד של חודש יולי. ניסיון העבר מראה שבתקופות המלחמה מדדי המחירים נוטים בדרך כלל להיות נמוכים מהרגיל. האינפלציה ב-12 החודשים הבאים צפויה לעמוד על 1%.

 

"למרות המתיחות הביטחונית ולמרות העלייה בפרמיית הסיכון של ישראל, מאז תחילת המבצע בעזה הציג שוק המניות, שוק האג"ח, והמטבע הישראלי ביצועים עודפים על פני השווקים האחרים בעולם", סיכמו במיטב דש.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש