בנימין נתניהו<br>קרדיט: פלאש90, יאיר שגיא
בנימין נתניהו קרדיט: פלאש90, יאיר שגיא

ראש הממשלה בנימין נתניהו החליט לפטר הערב את סגן שר הביטחון דני דנון. מזכירות הממשלה מעדכנת בשעה זאת את שרי הממשלה על החלטתו של רה"מ בנימין נתניהו להעביר באופן מיידי את ח"כ דני דנון מתפקיד סגן שר הביטחון.

 

בנימוקי ההחלטה כתב רה"מ נתניהו: "בזמן שממשלת ישראל וצה"ל נמצאים בעיצומה של מערכה צבאית נגד ארגוני הטרור, ופועלים בנחישות לשמור על ביטחונם של אזרחי המדינה, לא ייתכן שסגן שר הביטחון יתקוף בחריפות את הנהגת המדינה שמובילה את המערכה. התבטאויות חמורות אלו מצד סגן שר הביטחון מבטאות חוסר אחריות רבתי, וזאת בפרט נוכח התפקיד בו הוא נושא. הן אף משמשות את ארגון הטרור חמאס ככלי ניגוח נגד ממשלת ישראל כפי שעולה מרשתות התקשורת של החמאס עצמו. לאור הצהרותיו אלה המביעות חוסר אמון בממשלה ובעומד בראשה באופן אישי, היה מצופה מסגן שר הביטחון שייטול אחריות על מעשיו ויתפטר. משלא עשה כן ביוזמתו, החלטתי להעבירו מתפקידו, בהתאם לסמכות הנתונה בידיי לפי סעיף 26(3) לחוק יסוד: הממשלה".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 10
    אם כך מה תקרא למה שליברמן עשה?

    או שלפרק את הליכוד בגלל שהתנגדו לדעותיך, זה לא התנגדות בזמן מלחמה?!
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • מהמרמושבע
    • 15/07/2014 23:06
  • 9
    זה נכון אבל רובנו הנחנו ולא בצדק

    שהמערכה נגמרה כאשר הוא אמר מה שאמר. וכך גם הוא חשב (הוא השתמש בטרמינולוגיה של המבצע הסתיים, חמאס קבע מתי הוא נגמר וכו') אם הייתה פה כוונה לצאת בקמפיין פוליטי נגד ראש הממשלה תוך כדי מבצע צבאי, זו עילה לפיטורים אבל פה זה לא הרגיש ככה למרות שהמציאות אמרה בסופו של דבר אחרת. עכשיו כן הוא מיהר לרוץ לכל מיקרופון רענן וכך גם ליברמן כדי לעשות קופה פוליטית וזה היה הימור כושל. אבל אני לא חושב שביבי פיטר אותו בגלל חוסר הסבלנות שלו, בגלל הנמהרות שלו או בגלל שבסופו של יום יצא שזה עדיין במהלך המבצע. דעתי היא שביבי פיטר אותו על הדעות שלו. יכול להיות שאני טועה, יכול להיות, אם ביבי באמת הצליח לנתק את זה מהאמירות שלו והגיע למסקנה שחבר קבינט לא יכול פשוט להניח שמבצע נגמר ולא יכול להיות נמהר כל כך - אז שאפו לביבי. אבל.... לא נראה לי שזה המצב, נראה לי שפשוט נמאס לביבי מהאדון סגן שר.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • Pyromancer
    • 15/07/2014 21:54
  • 8
    הבעיה היא לא עם הדעות שלו

    זה מאד פשוט, שר חוץ, סגן רה"מ וחבר קבינט לא יכול לצאת בקמפיין פוליטי (אל תערבב את זה עם ימין ושמאל) שכל מטרתו להחליש את ראש הממשלה בזמן מלחמה. ואני אנטי ביבי בכל רמ"ח אברי.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • org
    • 15/07/2014 21:42
  • 7
    שיפטר.. שיפטר את ליברמן ואת בנט

    ואת כל מי שמצייץ נגד הפעולות שלו ויכניס לממשלה את העבודה, מרצ ואיזה ש"סניק שאפשר לשלם לו. אם זו הממשלה שהוא רוצה, אם זו דרך הפעולה שהוא רוצה, אז שהממשלה תראה בצורה הזאת. עם כל הכבוד הדברים נאמרו בעקבות הניסיון להיכנע ללא תנאים ולהתרפס בפני החמאס, והחמאס פשוט ירק לאדון ביבי בפרצוף אז עכשיו הוא מחפש על מי להוציא את העצבים. האיש לא פוטר על ביקורת על שום דבר אחר, אלא על הביקורת המוצדקת על הכניעה שכולנו משמאל ועד ימין העברנו עליה ביקורת היום באופן אחיד לחלוטין. |18|
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • Pyromancer
    • 15/07/2014 21:31
  • 2
    דני דנון שירות הצבאי - קשקן זב חוטם

    דני דנון: אמנם הוא משחק אותה ג'יימס בונד בנסיעה לדרום סודן, אבל בצבא הוא בסה"כ שירת במשהו מעפן של חיל החינוך שנקרא "קורס מרווה" שהוא סוג של קמפינג גדנ"ע לילדים אמריקאים עשירים.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • TORN
    • 15/07/2014 21:11
  • 1
    הבעיה של כל צעירי הליכוד

    זה הדפוס התנהגות הזה של לצאת נגד הממשלה כאילו הם לא יושבים בה, שיפרשו כבר ויקימו מפלגה צעירה.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • עדי312
    • 15/07/2014 21:03