"בימי חופשת הקיץ ולאור האירועים הביטחוניים, היקפי המסחר קטנים ורף הרגישות עימם. להערכתנו בנק ישראל לא יתקשה לספק רשת הגנה מפני ייסוף השקל אל מתחת לתחום 3.40-3.42 ובכך ימנע את הגלישה במדרון החלקלק אל עבר רמות השפל של קיץ 2011 (3.35-3.37) וקיץ 2008 (3.20-3.22). כך עולה היום מהסקירה של מנכ"ל פריקו, יוסי פריימן.

 

"בראייה ארוכת טווח להערכתנו ללא שינוי בפעילות האוצר ובנק ישראל הרי שהשקל בדרכו לעבר רמת 3.20 שקל לדולר ועימו הפגיעה האנושה בתעשייה המקומית ובראשה תעשיית ההיי-טק והתעשייה המסורתית המקומית הנפגעות מהשחיקה בערך תמורות היצוא ובזירה המקומית התעשייה המסורתית מתקשה להתמודד עם היבוא הזול והזמין.

 

"דברי בכירי התעשייה בדבר המבוגרים האחראיים שרואים את הסוסים בורחים ולא עושים דבר אסור שישמעו כשיח פרטי אלא הינם בעלי חשיבות כלל משקית הדורשת את מעורבות ראש הממשלה שכן עם רכישת הניסיון והמעבר לחו"ל נאבד את התעשייה המקומית החזקה זו המשלמת מיסים הצורכת והמספקת את הביקוש המקומי ויידרשו שנים רבות לשיקומה.

 

"בארה"ב יפורסמו היום נתוני האבטלה הצפויים להורות על התייצבות בהיקף הביקוש לעבודה לצד נתוני המכירות הסיטונאיות הצפויות להורות על ירידה בשיעור בחישוב חודשי ושנתי. דווח בארה"ב בדבר נתונים כלכליים חלשים לצד נתוני הזמנות למכונות מיפן תרמו לחולשת הדולר אל מול המטבעות המרכזיים כאשר בשווקים מתחדשת המגמה של חיפוש אחר carry trade כאשר הסוחרים נוטים לרכוש מטבעות בעלות ריבית גבוהה כדולר האוסטרלי והניו-זילנדי ולמכור את הדולר בעל הריבית הנמוכה.

 

"הירידה החדה בהזמנת מכונות כפי שפורסם היום ביפן הירידה החודשית הגדולה ביותר בשיעור של 19.5% לעומת ציפייה לירידה של 9.5% בלבד מחייבת משנה זהירות ומעידה על הקצב האיטי של יציאת המשק היפני מהמיתון הממושך. סין דווחה על גידול בעודף במאזן הסחר בהובלת היצוא כאשר היצוא גדל בחישוב שנתי בשיעור של 7.2% לעומת ציפייה לגידול בשיעור של 10.6% סמן להאטה בפעילות הכלכלית הגלובלית.

 

"באירופה, תשומת הלב תופנה היום לנתוני הסחר באנגליה הצפויים להורות על גרעון שמקורו בין היתר בסחר עם חברות האיחוד האירופי כמו גם בסחר הבינלאומי. לחוסנה של הליש"ט השפעה רבה על הפגיעה בסחר. היום צפוי להתבצע גיוס אג"ח בספרד, אירלנד ואיטליה לטווחים של עד 10 שנים. באנגליה תפורסם היום החלטת הוועדה המוניטרית שאינה צפויה לשנות את שער ריבית הבסיס של הליש"ט העומדת על 0.5%", סיכם פריימן.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש