"על רקע היצעי המט"ח של תחילת החודש הקלנדרי ולמרות הרכישות שביצע בנק ישראל במהלך השבוע החולף, השקל ממשיך להתחזק אל מתחת לרמת 3.43 שקל לדולר. אין שינוי בהערכתנו לפיה פניו של השקל אל עבר רמת השפל של קיץ 2011, מתחת לרמת 3.40. אולם, הערכה כי בנק ישראל עשוי להמשיך ולפעול נקודתית סביב רמת 3.38 עד 3.40 במטרה לבלום עודפי היצע וייסוף השקל אל עבר רמות השפל של קיץ 2008. ייסוף השקל לאורך תקופה ממושכת והתייצבותו סביב רמת 3.40 פוגעים אנושות בתעשייה הישראלית". כך עולה מהסקירה היומית של יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו.

 

לדברי פריימן, "תשומת הלב תופנה בחודשים הקרובים לנתוני האבטלה שכן אלו עשויים ללמד אודות ההשפעה של הייסוף המתמשך על התעסוקה ועתיד הצמיחה של המשק הישראלי.

 

"בשווקים ממתינים בדריכות לדבריו של נגיד הבנק המרכזי האירופי כדי לראות האם בכוונתו לפעול בצעדים נוספים לעידוד הפעילות הכלכלית בהתאם לנדרש או שמה הבנק מבקש להמתין וללמוד את השלכות צעדיו האחרונים. עוד באירופה, תשומת הלב תופנה היום לגיוסי אג"ח נרחבים של ספרד וצרפת הצפויות לגייס לטווח ארוך באירופה וגם לנתוני המכירות הקמעוניות לחודש מאי הצפויים להורות על עלייה של 1.2% בחישוב שנתי לעומת הנתון הקודם שהורה על עלייה של 2.4%, עוד צפוי להתפרסם מדד מנהלי הרכש כאשר באירופה הערכה היא כי מדד חודש יוני יישאר ברמתו על 52.8 נקודות. בעוד בצרפת המדד שוכן ברמה של 48.2 נקודות. מדד רכש המנהלים המשולב מורה כי בצרפת המשק טרם עבר לתוואי צמיחה והמדד הצפוי לחודש יוני עומד על 48 נקודות, כאשר מה נמוכה מ-50 מורה על ההאטה.

 

"בארה"ב תופנה היום עיקר תשומת הלב לנתוני התעסוקה ורכש המנהלים כאשר נתוני התעסוקה כאשר שיעור האבטלה לחודש יוני צפוי להתייצב ברמת 6.3% והביקוש השבועי למקומות עבודה צפוי לעמוד על 214 אלף. מדד רכש המנהלים המשולב צפוי לעמוד על 58.4 נקודות ובסקטור השירותים הערכה היא המדד אף נסק לחודש יוני לרמה של 61.2.

 

"באוסטרליה, נגיד הבנק המרכזי רואה בחוסנו של הדולר האוסטרלי מצב הדורש טיפול, על רקע דברים אלו נחלש הדולר האוסטרלי בכ-0.75%. באוסטרליה דווח כי המכירות הקמעונאיות ירדו בחצי אחוז לעומת ציפייה בקרב אנליסטים כי המכירות הקמעונאיות לא יהיו צפויות להשתנות החודש לאחר ירידה של 0.1% בחודש מאי. מדד ההוצאה הציבורית ירד ב-2.3% ומנגד מדד אישורי הבנייה רשם עלייה של 9.9% (חישוב שנתי) לעומת ציפייה בקרב כלכלנים לעלייה של 3% בלבד. תשומת לב מיוחדת ניתנה למכירות של כלי רכב חדשים בחודש יוני, כאשר האוסטרלים בדומה לאמריקאים רשמו נסיקה של רכש רכבים חדשים בשיעור של 25.2%.

 

"מדד רכש המנהלים שהתפרסם בסין מלמד שסקטור השירותים ממשיך להתייצב ברמות השיא של ששת החודשים האחרונים והוא שוכן מעל לרמת חמישים הנקודות, דבר המורה על המשך ההתרחבות הכלכלית של סקטור השירותים", סיכם פריימן.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש