יום המסחר בוול סטריט נסגר הערב בעליות במדדים המובילים, ומדדי הדאו ג’ונס וה-S&P 500 עלו לשיא חדש. בורסות אירופה עלו היום (ג’) בפתחו של הרבעון השלישי של השנה בעוד המשקיעים מגיבים לפרסום נתוני מאקרו באירופה ובארה"ב וממתינים לפרסום נתוני התעסוקה בארה"ב ביום שישי.

 

מדד ה-S&P עלה ב-0.67% ל-1,973.27. מדד הנאסדק עלה ב-1.15% ל-4,458.65 ומדד הדאו עלה ב-0.77% ל-16,955.72.

 

ב-17:00 פורסם בארה"ב מדד מנהלי הרכש לחודש יוני, שירד ל-55.3 נק’ כשהצפי עמד על 55.8 נקודות. ההוצאות על תשתיות ובנייה בחודש מאי עלו ב-0.1% לעומת צפי לעלייה של 0.4%.

 

מחרתיים יפורסם דוח התעסוקה האמריקאי לחודש יוני, פרסום שהוקדם ביום בשל יום העצמאות האמריקאי, החל ביום ו’. ההערכה היא כי ביוני נוצרו 210 אלף משרות חדשות, לעומת 217 אלף משרות במאי. שיעור האבטלה צפוי להיוותר על 6.3%.

 

מכירות כלי הרכב (מכוניות ומשאיות קלות) עלו ביוני לרמה מתואמת עונתית של 16.98 מיליון, הרמה הגבוהה ביותר מאז ינואר, 2006, ועלייה לעומת 16.77 מיליון במאי.

 

מניית גו-פרו (GPRO) המשיכה לזנק גם היום לאחר ההנפקה המוצלחת שלה בשבוע שעבר.

 

חברת השבבים הישראלית איזיצ’יפ הנסחרת לפי שווי של 746 מיליון דולר, רוכשת את חברת טילרה (Tilera) תמורת עד 130 מיליון דולר. איזיצ’יפ תשלם לבעלי המניות של טילרה 130 מ’ ד’ במזומן, מהם 50 מ’ ד’ במועד סגירת העסקה וכן עד 80 מ’ ד’ בהתאם לעמידה באבני דרך בעתיד.

 

חברת טאואר-ג’אז הודיעה היום על פתיחת משרד מכירות חדש ביפן שיתמוך בפעילות העסקית שלה באזור. המשרד ממוקם בעיר קיוטו, ויספק תמיכה טכנית ושירותים נוספים, לרבות פעילות עסקית הקשורה במיזם המשותף והחדש שלה, טאואר-ג’אז פנסוניק סמיקונדוקטור (החברה החדשה שהוקמה – TPSCo) שבו טאואר הינה בעלת שליטה, המאפשר לחברה להגדיל את כושר היצור בטכנולוגיות מתקדמות.

 

חוזים עתידיים על זהב נסגרו בעליה הערב, כאשר המחירים מגיעים לרמת שיא של 11 שבועות, בתגובה למתחים באוקראינה ובמזרח התיכון. אולם העליות בוול סטריט ריסנו את העליות במחירי הזהב.

 

חוזים עתידיים על נפט סיימו בהפסד קל הערב, ולא הצליחו להחזיק מעל קו ה-106 דולר לחבית שנרשם מוקדם יותר היום.

 

הנפט ירד ב-3 סנט ונסגר במחיר של 105.34 דולר לחבית בניו יורק.

 

הזהב עלה ב-4.60 דולר, או 0.4%, ונסגר במחיר של 1,326.60 דולר לאונקיה בניו יורק.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש