"בנק ישראל ממשיך לפעול במסגרת המדיניות שהתווה הנגיד היוצא פישר, ומבצע בעיקר רכישות למתן את השפעת הגז ותנודות שערים חריגות כפי שהוא עשה ביום שישי האחרון שהוא נכנס ורכש במספר גלים דרך הבנקים השונים. דפוס עבודה מוכר שמטרתו בעיקר לא לחולל שינוי מגמה אלא למתן עודפי היצע על ידי יצירת ביקושים". כך עולה מהסקירה היומית של יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו.
"בנק ישראל משמש כיום המבוגר האחראי היחיד הפועל בשוק המטבע בניגוד לעבר כאשר נגיד בנק ישראל נהנה מרוח גבית מצד משרד ראש הממשלה, הרי שכיום הנגידה פועלת לבדה בשוק המטבע המקומי.
"נתונים שפורסמו במהלך החודשים האחרונים המלמדים כי חל כרסום של ממש ביצוא, על רקע הפגיעה בתנאי הסחר ובראשם ייסוף השקל כאשר השקל מפגין עוצמה אל מול עשרות מטבעות ובראשם מדינות אסיה ודרום אמריקה מלמדים עד כמה המצוקה של התעשייה המקומית עמוקה ומחייבת מענה מצד משרדי הממשלה, שאם לא כן הנזקים הנגרמים בטווח הקצר יידרשו שנים רבות כדי לתקנם.
להערכתו של פריימן, בנק ישראל, הרואה בייסוף שקל מהיר פוטנציאל לגלישה אל עבר רמות שפל חדשות. "התייצבות הדולר מתחת לרמת 3.42 פותחת את השער להמשך הייסוף וללא מעורבות בנק ישראל, כבר בחודשי הקיץ הקרובים, השקל עשוי לנוע אל עבר רמת השפל של קיץ 2011 וייסחר בתחום הרמות 3.35-3.38. חשוב להדגיש כי כל הייסוף הנוכחי אינו פרי תוצאה של הצפת השוק המקומי בדולרים שהגיעו משוק הגז או ממתקפה ספקולטיבית רחבת היקף. הייסוף הוא תוצאה של היצע מט"ח שמספקים היצואנים הישראלים ובשעה שהביקוש למט"ח עם המעבר לגז נקי וזול והירידה המתמשכת בביקוש ובהשקעה שהביאו לירידה בביקוש למט"ח.
"ללא טיפול יסודי ובהקדם, הרי שאנו עשויים לפגוש את רמות השפל של קיץ 2008 כאשר הדולר נסחר ברמה של 3.20, כבר השנה", סיכם פריימן.