יום המסחר הראשון לשבוע בבורסת ת"א ננעל בעליות שערים קלות בהשפעת ממוצע הארביטראז’ החיובי של מניות ת"א 25. במרכז המסחר: החברה לישראל לאור הסדר החוב בצים, ושותפות לוויתן על רקע חתימת ההסכם לאספקת גז בעשרות מיליארדי דולרים לחברה בריטית במצרים. מחזור המסחר בת"א הסתכם היום בכ-420 מיליון שקל.

 

 רציו הובילה את המחזורים בעליות, בעקבות מכתב הכוונות למכירת גז טבעי לחברת BG. טבע  וכיל כיכבו בעליות, והבנקים פועלים ולאומי בירידות. אי.די.בי פתוח ריכזה את עניין המשקיעים לאור תחילת המסחר באופציות החברה בסוף השבוע.

 

בקרב מניות ת"א 100, אלוט תקשורת הובילה את העליות ואחריה איזיצ’יפ, אופקו שקיבלה אישור פטנט אירופאי להורמון הגדילה האנושי שלה, רציו בעקבות מכתב הכוונות למכירת הגז הטבעי, לייבפרסון ווילאר. אלוט תקשורת הובילה את הירידות, ואחריה שופרסל לאור תוכנית ההתייעלות המתוכננת, קומפיוג’ן, כלכלית ירושלים, פריגו  ופז נפט.

 

מחוץ לת"א 100, מדיוי תראפיוטיק, שהשלימה מהלך של למעלה מ-1,300% בתוך שבוע בלבד, המשיכה לזנק במחזור חריג - גדול אף מזה של החברות בת"א 25 - לאור ההנפקה למשקיעים מוסדיים עליה הודיעה הבוקר. מדיגוס טסה בתגובה להסכם להשקעה צפוי של כ-11 מיליון דולר בחברה. איתמר ריכזה עניין בעליות לאחר שמכרה מערכת אנדופט ראשונה למפיץ ביפן, שבוע בלבד מחתימת הסכם ההפצה האסטרטגי. אלביט הדמיה כיכבה בעליות לאור ההשקעה הצפויה של עד 62 מיליון דולר באינסייטק.

 

”פחתו מאד הסיכויים להורדת ריבית לאור החשש להתפתחות בועת נכסים”, כך עולה מסקירה שבועית של לידר. לדברי כלכלני בית ההשקעות, ירידה בפוטנציאל להפחתת ריבית מקטינה את האטרקטיביות של הארוכים, כאשר סימנים להתגברות באינפלציה בארה"ב יביאו בסופו של דבר לעליית תשואות". גם בהלמן אלדובי ובלאומי לא צופים שינוי בריבית בזמן הקרוב.

 

ארז צדוק מקרנות אביב ממליץ הבוקר על מקסימום 40% חשיפה לשוק המניות המקומי ולפחות 60% לשווקים הגלובליים, עם משקל יתר לשווקים המתעוררים. "ככלל, מבחינה כלכלית אין סיבה לממש מניות למרות הירידה הקלה בצפי הצמיחה העולמי. יש לזכור שהריבית במדינות המפותחות עדיין אפסית והיא מניעה את שוק המניות. מבחינת מומנטום ומחזורי מסחר נמוכים ברמות שיא, משקיעים שרוצים להרגיש מעט יותר בנוח יכולים לממש 20-30% מהחלק המנייתי".

 

הסדר החוב בצים, ההסדר הגדול בתולדות המשק, אושר ביום ו’ באסיפת בעלי המניות, ו-200 מיליון דולר יוזרמו במסגרתו לחברה על ידי החברה לישראל, כך לפי מקורבים לחברה. זאת, בכפוף להסכם עם המדינה בנוגע למניית הזהב. הסדר החוב השני והעצום של צים כולל תספורת של 50% מחוב בהיקף של כ-3 מיליארד דולר. במסגרת ההסכם תחייבה החברה לישראל להזרים 200 מיליון דולר לצים, ותהיה מדוללת מבעלות של 100% להחזקה של כ-32% בחברה. בנוסף, היא תעמיד לחברת הספנות ערבות של 50 מיליון דולר, ותוותר על חוב בסך 238 מיליון דולר של החברה הבת.

 

שותפות לוויתן הודיעו היום כי חתמו על מכתב כוונות לאספקת גז בעשרות מיליארדי דולרים לחברה הבריטית BG במצרים. הצדדים אישרו את כוונתם לנהל מו"מ לגיבוש הסכם לאספקת גז טבעי מהפרויקט לצורך הזנת מתקן ההנזלה הקיים של BG בעיר אידקו.

 

 קבוצת דלק מודיעה כי הושלמה מכירת דלק אירופה ב-1.7 מיליארד שקל. בהסכם נקבע מנגנון לתוספת תמורה של עד 40 מיליון אירו מצד הרוכשים במקרה של מימוש המניות הנמכרות על ידם תוך פרק זמן מוסכם והשגת תשואה כפי שהוגדרו בהסכם.

 

אופקו הודיעה אתמול כי קיבלה אישור פטנט אירופאי להורמון הגדילה האנושי שלה. החברה גם הודיעה לאחרונה על תוצאות חיוביות ממחקר שלב 2 ב-Lagova בילדים שנולדו עם חוסר בהורמון גדילה. ניסוי שלב 3 במבוגרים בהורמון הגדילה נמשך.

 

אלביט מדיקל ואלביט הדמיה מודיעות כי ביום ה’ האחרון חתמו על סדרת הסכמים לביצוע סבב השקעה באינסייטק בסך כולל של בין 50 ל-62.5 מיליון דולר, בדרך של רכישת מניות בכורה סדרה ד’ של אינסייטק עם קבוצה בבעלות קרן יורק ומשקיעים נוספים. סבב ההשקעה יבוצע לפי שווי חברה של 200 מיליון דולר לפני הכסף.

 

איתמר מדיקל מדווחת על קבלת ואספקת הזמנה ראשונה מהותית במסגרת הסכם השיווק וההפצה האסטרטגי ביפן עליו חתמה החברה השבוע עם תאגיד המכשור הרפואי הבינלאומי הגדול Nihon Kohden. ההזמנה הראשונה שהתקבלה מהמפיץ למוצר ה- EndoPAT2000™ מסתכמת בסך של 543 אלף דולר. מהחברה נמסר כי ההזמנה מחזקת את מחויבות הצדדים ליישום ההסכם, ועשויה לקדם עסקאות המשך.

 

מדיגוס מוסרת היום כי התקשרה בהסכמי השקעה לגיוס כולל של 11.1 מיליון דולר. הגיוס כולל השקעה של 4 מיליון דולר ממגדל ביטוח, וכן השקעות מקפיטל פוינט ומגופים מוסדיים אמריקאים. בעלת השליטה בחברה, קרן אורבימד, תשקיע 1 מיליון דולר במסגרת הגיוס.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש