בבית ההשקעות הלמן אלדובי אומרים היום בסקירה שבועית כי "בתקופה האחרונה התפרסמו מספר נתוני מאקרו חלשים של המשק המקומי, אשר כללו ירידה במכירות רשתות השיווק והאטה בסקטור התעשייתי. יחד עם זאת, בנק ישראל צפוי להותיר את הריבית ללא שינוי כל עוד לא נהיה עדים לכך שמדובר במגמה מתמשכת. בנוגע להתחזקות השקל, בנק ישראל בשלב זה ממשיך ברכישות דולרים בשוק".

 

לדבריהם, "למרות נתון התוצר החלש של הרבעון הראשון בארה"ב, שוקי המניות בארה"ב ממשיכים להתבסס סביב רמות השיא מכיוון שהמשקיעים מעריכים כי הנתונים צפויים להשתפר, והאינדיקאטורים השוטפים כבר היום נראים טוב יותר. כמו כן, הריבית הנמוכה ממשיכה לתמוך בשוק המניות. כמו כן, בנקים מרכזיים מסיטים את יתרות המט"ח שלהם לעבר נכסים ברמת סיכון גבוהה יותר הכוללים מניות. מנגד, הסיכון הגיאופוליטי והחששות מהידרדרות המצב בעיראק מעלים את רמת הסיכון, אך להערכתנו בשלב זה לא תהיה לכך השפעה משמעותית על שווקי המניות". הוסיפו בהלמן אלדובי.

 

"בשוק האג"ח הממשלתי אנחנו ממליצים על מח"מ בינוני-ארוך עם משקל עודף לאפיק השקלי. להערכתנו, למרות שהמרווח של האג"ח הממשלתי מול האג"ח האמריקאי נמוך מאוד, מצב המאקרו תומך בהמשך ירידת המרווח על רקע צמצום תוכנית הרכישות של ה- FED, במקביל לחולשה בנתונים של כלכלת ישראל". סיכמו בבית ההשקעות.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש