חברת הביו-רפואה פלוריסטם הודיעה היום (ה’) על קבלת אישור פטנט ממשרד הקניין הרוחני בפדרציה הרוסית. הפטנט מכסה את שיטת הטיפול שפיתחה החברה לריפוי מחלת קרוהן או דלקת כיבית של המעי הגס, באמצעות תאי גזע מהשלייה. פלוריסטם מחזיקה באישור פטנט דומה גם בדרום אפריקה והגישה בקשות במדינות נוספות.

 

לפני יומיים הודיעה פלוריסטם על קבלת אישור פטנט נוסף, בהודו, שמגן על שיטת הייצור של התאים והרכבם. אישורי הפטנט האחרונים הינם חלק מאסטרטגיה רחבה של החברה להגן על הקניין הרוחני במדינות שמציגות גידול משמעותי בהוצאות על בריאות ומהוות שוקי יעד אטרקטיביים עבור המוצרים שבפיתוח.

 

זמי אברמן, מנכ"ל פלוריסטם, אמר היום: "מחקרים פרה קליניים הראו שלתאי ה-PLX יש פוטנציאל לטפל באופן אפקטיבי במחלות מעיים דלקתיות ואנו שוקלים להתקדם לניסויים קליניים באינדיקציה זו בעתיד. אישור הפטנט שקיבלנו ברוסיה מצטרף לשורת פטנטים קיבלנו לאחרונה ברחבי העולם לשימוש בתאי הגזע מהשלייה במגוון רחב של אינדיקציות".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש